Ferrari ovládlo kvalifikaci v Bahrajnu, Leclerc má první pole position v kariéře

Kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu formule 1 vyhrál Charles Leclerc z Ferrari a poprvé v kariéře odstartuje do závodu z prvního místa. Druhý skončil jeho týmový kolega Sebastian Vettel a potvrdil zlepšení výkonu vozů italské stáje oproti úvodnímu závodu sezony v Austrálii, kde skončily mimo stupně vítězů.

Bahrajn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Charles Leclerc

Charles Leclerc | Foto: Hamad I Mohammed | Zdroj: Reuters

Ferrari přijelo do Bahrajnu s vylepšenými monoposty a od pátečních tréninků bylo výrazně rychlejší než soupeři. Leclerc, jehož dosavadním maximem na startovním roštu bylo páté místo, si dnes nakonec pro první pole position v kariéře dojel v rekordním čase 1:27,866.

Vítr, písek a F1. Druhý závod sezony se pojede v Bahrajnu, první tréninky ovládlo Ferrari

Číst článek

Čtyřnásobný mistr světa a vítěz posledních dvou ročníků nočního závodu v Sáchiru Vettel zaostal za Leclercem o tři desetiny. "Možná jsem ve druhém sektoru jel příliš opatrně. Ale Charles odvedl fantastický výkon a hlavní je, že jsme zlepšili výkon. Takže dobrá práce," citovala Vettela BBC.

Na třetí příčce skončil se ztrátou 324 tisícin sekundy úřadující mistr světa Lewis Hamilton a hned za ním dojel jeho týmový kolega z Mercedesu a vítěz prvního závodu sezony Valtteri Bottas.

„Důležitější je, jak to dopadne zítra. Nic jim nedáme zadarmo a budeme bojovat. Proto je důležité, že se tady zlepšujeme,“ připomněl Hamilton, že v trénincích ztrácely mercedesy na Ferrari zhruba sekundu.

Nedělní závod v Sáchiru odstartuje v 17:00.

Kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu, závod mistrovství světa formule 1 v Sáchiru:
1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:27,866, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,294, 3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,324, 4. Bottas (Fin./Mercedes) -0,390, 5. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,886, 6. Magnussen (Dán./Haas) -0,891, 7. Sainz (Šp./McLaren) -0,947, 8. Grosjean (Fr./Haas) -1,149, 9. Räikkönen (Fin./Alfa Romeo) -1,156, 10. Norris (Brit./McLaren) -1,177.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme