Formule 1 připravila pro fanoušky náhradu za zrušené závody, piloti pojedou virtuální Grand Prix

Fanoušci formule 1 se po zrušení úvodních sedmi Velkých cen sezony dočkají náhražky ve formě virtuálních závodů, kterých se zúčastní i skuteční piloti F1. Vedení šampionátu spustilo oficiální sérii videoherních Grand Prix a první se pojede tuto neděli, kdy se měla původně uskutečnit Velká cena Bahrajnu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dramatickou podívanou na trati nabídl slavnostní závod pouze na startu, po kterém se Hamilton dostal z druhého místa před vítěze kvalifikace Bottase

Formule 1. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

„Každý následující závodní víkend bude závod formule 1 z reálného světa nahrazen virtuální Velkou cenou,“ oznámili představitelé šampionátu, jenž se kvůli pandemii koronaviru rozběhne nejdříve v červnu. „V prvním závodu série budou na roštu současní piloti formule 1 společně s množstvím hvězd, které oznámíme později,“ uvedli zástupci seriálu F1.

Do boje s koronavirem se zapojí i týmy formule 1, chtějí vyrábět plicní ventilátory

Číst článek

Závod budou moci fanoušci sledovat na oficiálním kanálu formule 1 na YouTube, na Twitchi a facebooku. Celá akce by měla trvat 90 minut, závod se pojede na poloviční vzdálenost 28 kol.

Už minulý víkend si zazávodili ve videohrách jezdci F1 Max Verstappen a Lando Norris, kteří si esportem vynahrazovali zrušenou Velkou cenu Austrálie.

Letošní seriál formule 1 se rozběhne nejdříve 7. června v Ázerbájdžánu. Zrušeny bez náhrady byly závod v Austrálii a ikonická Velká cena Monaka, v pozdějším termínu by se mohly do kalendáře vrátit odložené Grand Prix Bahrajnu, Vietnamu, Číny, Nizozemska a Španělska.

We race on 👊

The Bahrain Virtual Grand Prix is here. Coming Sunday, 20:00GMT ⏰

Featuring #F1 drivers, #F1Esports stars, and more!

11:57 – 20. 03. 2020

1481 7667

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme