Nádherný okruh, zážitek, rozplývají se jezdci nad tratí v Imole. ‚Téměř se nedá předjíždět,‘ bojí se Hamilton

Málokterý závodní okruh se těší takové oblibě u jezdců jako italská Imola. Slavná trať v kalendáři letošní sezony formule jedna sice původně nebyla, přesto se na ní v neděli pojede Velká cena Emilie-Romagny.

Tento článek je více než rok starý.

Imola (Itálie) (Aktualizováno: 8:24 1. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Imole se Velká cena jede jen proto, že z kalendáře formule 1 kvůli pandemii koronaviru mnoho okruhů vypadlo. A jezdci možnost závodit na klasickém okruhu vítají, jako třeba Max Verstappen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak závodníci formule 1 nahlížejí na okruh v Imole se dozvíte v příspěvku Davida Prouzy

„Trať je fakt super, jezdit na ní je zážitek. Původně jsem si myslel, že bude pro náš typ vozů příliš úzká, ale je to v pohodě. Moc mě to tu baví a doufám, že to v neděli bude fajn závod,“ řekl nizozemský jezdec po sobotní kvalifikaci.

Jízdu na legendárním okruhu si užívali i další piloti, včetně šestinásobného mistra světa Lewise Hamiltona. Ten má ale k Imole jednu výhradu.

„Je trochu nešťastné, že i když okruh je to opravdu nádherný, tak jsem si dost jistý, že závod bude nudný. Můžete tu předjíždět na jedné delší rovince, která je ale dost úzká. A jak se dostaneme za první zatáčku, tak za sebou pojedeme ve vláčku. Jinde se přejíždět nedá,“ vyprávěl po kvalifikaci britský pilot Mercedesu.

Fanoušky a závodníky oblíbené, pro finanční důvody odmítané. Formule 1 se na část okruhů zřejmě nevrátí

Číst článek

Toho tak může mrzet, že do závodu vystartuje až z druhého místa. Pole position totiž získal jeho týmový kolega Valtteri Bottas. Podle motoristického experta Radiožurnálu Jakuba Knolla ale může být Velká cena v Imole dramatická.

„Letos se zatím ukázalo, že když se někde jelo poprvé, tak to většinou byl zajímavý závod. A to i na tratích, na kterých se to úplně nečekalo, například v Mugellu, což je trať s podobnou charakteristikou. Možná se to ukáže i tentokrát,“ myslí si Jakub Knoll.

Závod v Imole začne v neděli ve 13 hodin a 10 minut.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme