Ricciardo po sezoně odejde z McLarenu. Tým formule 1 s ním předčasně ukončil spolupráci

Australský pilot Daniel Ricciardo měl s McLarenem podepsanou smlouvu až do konce roku 2023. S týmem se však bude muset rozloučit už po letošní sezoně. McLaren mu za za předčasné ukončení kontraktu bude muset podle agentury AP zaplatit 15 milionů dolarů (373 milionů korun).

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo | Foto: Julien Delfosse / Dppi/DPPI | Zdroj: Reuters

Rodák z Perthu přišel do McLarenu v roce 2021 a podepsal smlouvu na tři roky, ale je jasné, že délka smlouvy zůstane nenaplněna. McLaren australského pilota z posledního roku kontraktu vyplatil a z Ricciarda se tak po sezoně stane jezdec bez angažmá.

Ricciardo získal loni na Velké ceně Itálie pro tradiční britskou stáj první vítězství od roku 2012. Jinak ale Australan nenaplnil očekávání, která do něj tým vkládal. V jezdeckém šampionátu skončil v roce 2021 osmý a v letošní sezoně je průběžně dvanáctý. V minulé i letošní sezoně navíc zaostával za svým týmovým kolegou Landem Norrisem.

Očekává se, že volnou sedačku v McLarenu zasedne jiný Australan Oscar Piastri. Šampion formule 2 odmítl prodloužit smlouvu u týmu Alpine, kde měl naopak nahradit Fernanda Alonsa. 

Ricciardovo vyjádření

„Bylo mi ctí být v posledních dvou sezónách součástí rodiny McLaren...Své vlastní plány do budoucna oznámím v pravý čas, ale bez ohledu na to, co tato další kapitola přinese, ničeho nelituji a jsem hrdý na úsilí a práci, kterou jsem McLarenu věnoval, zejména na vítězství v Monze v minulé sezóně,“ oznámil Ricciardo ve zprávě McLarenu.

Ricciardo získal během své kariéry osm vítězství ve velkých cenách a dvakrát skončil třetí v celkovém pořadí Mistrovství světa jezdců formule 1.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme