Jméno Schumacher opět ve Ferrari. Mladý pilot Haasu bude náhradním jezdcem italské stáje

Do monopostu Ferrari může v příští sezoně formule 1 usednout další Schumacher. Syn sedminásobného mistra světa Michaela Mick, který závodí za tým Haas, bude totiž v jedenácti závodech náhradním jezdcem italské stáje. Dvaadvacetiletý německý pilot má za sebou premiérovou sezonu v F1, v níž bylo jeho nejlepším výsledkem 12. místo.

Maranello (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syn sedminásobného šampiona formule 1 Mick Schumacher

Syn sedminásobného šampiona formule 1 Mick Schumacher | Foto: FLAVIO LO SCALZO | Zdroj: Reuters

„Mick si vedl dobře, nejen co se týče vyrovnanosti, ale také rychlosti,“ šéf týmu Ferrari Mattia Binotto. Schumacher před vstupem do elitního seriálu prošel akademií Ferrari a loni ovládl šampionát formule 2. Italská stáj má za sebou povedenou sezonu, kdy se po roční odmlce vrátila na stupně vítězů Poháru konstrukterů, kdy skončila třetí za Mercedesem a Red Bullem.

Zmatečný finiš formule 1. ‚Sezona bude mít navždy punc nespravedlnosti,‘ myslí si expert Richtr

Číst článek

O pozici rezervního jezdce ve Ferrari se Mick Schumacher podělí s Italem Antoniem Giovinazzim, který po této sezoně přišel o angažmá v Alfě Romeo. V příštím roce bude závodit ve formuli E a ve dvanácti Velkých cenách formule 1 bude krýt záda stálým jezdcům Ferrari Charlesi Leclercovi a Carlosi Sainzovi, kdyby nemohli startovat například kvůli covidu-19.

Schumacher bude ale zároveň stále závodit za americký tým Haas, který v letošní sezoně především kvůli technickým nedostatkům monopostu končil většinou na posledních místech.

„Když se podíváte na poslední závody, stále se přibližoval jezdcům před ním, přestože Haas svůj vůz nijak nevylepšil. Tento fakt dokazuje, že sám Schumacher prokázal velké zlepšení v rychlosti,“ doplnil na adresu mladého pilota Binotto.

Pokud by syn legendárního jezdce musel zaskočit za Sainze či Leclerca, v kokpitu Haasu ho nahradí jiný slavný syn - Pietro Fittipaldi, jehož otec Emerson je dvojnásobným mistrem světa.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme