Formule 1 neodstartuje novou sezonu v Austrálii, ale v Bahrajnu. Pojede se o týden později

Sezona formule 1 začne oproti plánu o týden později 28. března Velkou cenou Bahrajnu. Původně zahajovací Grand Prix Austrálie v Melbourne byla kvůli pokračující pandemii koronaviru odložena předběžně na listopad

Paříž (Aktualizováno: 10:59 12. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton | Zdroj: Reuters

„Přetrvávající situace s covidem-19 neumožní odstartovat sezonu v Melbourne,“ uvedlo v prohlášení vedení F1. Za dobrou zprávu označilo skutečnost, že se našel nový termín.

Proč Hamilton stále nemá smlouvu na nový ročník formule 1? ‚Administrativní záležitost,‘ myslí si expert

Číst článek

Vloni totiž závod v Melbourne po zrušení na poslední chvíli vypadl z kalendáře jako řada dalších úplně.

Šanghaj přišla o termín kvůli omezení cestování do Číny. „Pokračují diskuse s promotérem a úřady v Číně o tom, zda bude možné závod přeložit na pozdější fázi sezony,“ uvedla F1.

23 závodů

Seriál tvoří i bez čínské GP rekordních 23 dílů, protože do upraveného kalendáře byl nově zařazen závod v Imole. Velká cena se tam uskuteční jako druhá v pořadí 18. dubna.

Stále neobsazen zůstal aktuálně třetí díl šampionátu. O pořadateli závodu, který má nový termín 2. května a kterým původně měla být premiérová GP Vietnamu, rozhodne vedení šampionátu v dohledné době.

S přesunem australské Grand Prix na listopad dostaly nové termíny také další tři závody finální fáze sezony.

Zatímco brazilská Velká cena v Sao Paulu se pojede oproti plánu o týden dříve 7. listopadu, závěrečné dva závody sezony v saúdskoarabské Džiddě a Abú Zabí se uskuteční o týden později 5. a 12. prosince.

Kalendář formule 1 pro rok 2021:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme