Räikkönena čeká devatenáctá sezona ve formuli 1. ‚Alfa Romeo je pro mě jako druhá rodina,‘ říká

Finský veterán Kimi Räikkönen i Antonio Giovinazzi budou také v příští sezoně mistrovství světa formule 1 jezdit za stáj Alfa Romeo. Švýcarský tým o prodloužení spolupráce s oběma piloty informoval na svých internetových stránkách.

Imola (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kimi Räikkönen při Velké ceně Portugalska 2020

Kimi Räikkönen při Velké ceně Portugalska 2020 | Zdroj: Reuters

Jednačtyřicetiletý Räikkönen je nejstarším pilotem ve startovním poli. Na kontě má 21 vítězství a v roce 2007 se s Ferrari stal mistrem světa. Finský jezdec ve formuli 1 závodil i za Sauber, McLaren a Lotus.

Mick Schumacher bojuje o šanci ve formuli 1. ‚Ale musí zlepšit výkony v kvalifikacích,‘ říká expert

Číst článek

Po startu v zatím poslední Velké ceně Portugalska je také rekordmanem v počtu startů, kterých má na kontě 324. V týmu Alfy Romeo působí od loňska.

„Alfa Romeo je pro mě více než tým, je to jako moje druhá rodina. Panuje tady jedinečná atmosféra, což mi dodává motivaci do devatenácté sezony ve formuli 1. Kdybych tomuto projektu nevěřil, nebyl bych tady,“ řekl Räikkönen.

Debut ve formuli 1 si Fin připsal v roce 2001 za tým Sauber, který od sezony 2019 funguje jako Alfa Romeo. „Potkávám tu i dnes spoustu tváří, které mě obklopovali při mém debutu v roce 2001,“ doplnil pilot v prohlášení.

Spolupráci se zkušeným Finem, který během kariéry stihl i dvouletou epizodu v seriálu Mistrovství světa rallye, si pochvaluje i šéf Alfy Romeo Frédéric Vasseur: „Pokaždé, když potkám Kimiho v práci, vidím jeho zapálení a motivaci. Věříme, že dokáže využít náš vůz na sto procent. Je pravým lídrem pro lidi, kteří kolem něj pracují.“

Pokračuje i Giovinazzi

Šestadvacetiletý Giovinazzi si první start v F1 připsal před třemi lety v barvách Sauberu. První kompletní sezonu odjel loni po přejmenování týmu na Alfa Romeo, kdy díky pátému místu ve Velké ceně Brazílie zaznamenal dosud nejlepší výsledek v kariéře. V probíhajícím ročníku italský pilot byl nejlépe devátý.

Angažmá jinde si tak bude muset hledat syn legendárního Michaela Schumachera Mick, jenž byl považován za jednoho z kandidátů na jezdecké místo v Alfě Romeo. Šanci by mohl dostat ve stáji Haas, která pro novou sezonu zatím nemá piloty pod smlouvou.

Nejlepší momenty Räikkönenovy kariéry ve formuli 1:

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme