Kvalifikaci na závěrečnou Velkou cenu sezony formule 1 vyhrál Verstappen před oběma Mercedesy

Do posledního závodu sezony formule 1 Velké ceny Abú Zabí odstartuje z prvního místa Max Verstappen. Za pilotem Red Bullu se v sobotní kvalifikaci seřadili jezdci Mercedesu Valtteri Bottas a sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton.

Abú Zabí Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Verstappen si pro první pole position v sezoně dojel časem 1:35,246 a jako teprve druhý jezdec v ročníku dokázal narušit kvalifikační nadvládu Mercedesu.

Byl výkon Russella v Mercedesu náhoda? ‚Možná je jedním z nejlepších ve startovním poli,‘ říká závodník

Číst článek

Mistrovskou stáj v dosavadním průběhu šampionátu připravil o první místo na startu už jen Lance Stroll z Racing Pointu ve Velké ceně Turecka.

Bottas za Verstappenem zaostal o 25 tisícin a v neděli bude s pilotem Red Bullu bojovat o druhé místo v konečném pořadí šampionátu. Před závěrečným závodem, který v Abú Zabí odstartuje ve 14:10, má před nizozemským jezdcem náskok 16 bodů.

Hamilton, který musel předchozí Velkou cenu Sáchiru vynechat kvůli pozitivnímu testu na koronavirus, ztratil na Verstappena 86 tisícin. Pilot Mercedesu, jenž v probíhajícím ročníku vyrovnal rekord slavného Michaela Schumachera v počtu titulů a překonal ho v počtu vítězství, promarnil možnost zajistit si 99. pole position v kariéře.

George Russell, jenž před týdnem v Sáchiru jako Hamiltonův náhradník v Mercedesu sahal po vítězství, při návratu do trápícího se Williamsu odstartuje z 18. místa.

Na poslední 20. příčku se po trestu za nepovolenou výměnu součástek v motoru postaví Sergio Pérez z Racing Pointu, který si před týdnem v Bahrajnu připsal první vítězství v kariéře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme