Deštivou kvalifikaci v Imole vyhrál Verstappen před Leclercem, Hamilton pojede sprint ze 13. místa

Pětkrát přerušenou kvalifikaci na sobotní sprint Velké ceny Emilie Romagny vozů formule 1 vyhrál Max Verstappen. Úřadující mistr světa z Red Bullu porazil na mokré trati v Imole o 779 tisícin sekundy lídra průběžného pořadí Charlese Leclerca z Ferrari. Deštivá kvalifikace byla v závěru předčasně ukončena po nehodě Landa Norrise z McLarenu. Ten skončil nakonec třetí.

Tento článek je více než rok starý.

Imola (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Red Bull Maxe Verstappena

Red Bull Maxe Verstappena | Foto: Massimo Pinca | Zdroj: Reuters

Norrisův výlet mimo trať završil nevídaně často přerušovaný program, který se natáhl na takřka dvě hodiny. V úvodní části musel odstoupit kvůli technickým problémům Alexander Albon z Williamsu.

Nový uchvatitel trůnu formule 1? Monacký závodník Leclerc dokazuje talent, který v něm vždy dřímal

Číst článek

Ve druhé sekci zavlály červené vlajky po havárii třetího muže průběžného pořadí mistrovství světa Carlose Sainze z Ferrari a před nehodou Norrise měli trable také Kevin Magnussen z týmu Haas a Valtteri Bottas z Alfy Romeo. Všichni piloti vyvázli zdravotně v pořádku.

Na okruhu Enza a Dina Ferrariho se nedařilo ani oběma pilotům Mercedesu, kteří skončili mimo první desítku. Sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton zahájí sobotní sprint ze třinácté příčky, George Russell, kterému patří druhé místo v MS se ztrátou 34 bodů na Leclerca, odstartuje o dvě místa před ním.

Sobotní sprint, který určí pořadí na startovním roštu GP Emilie Romagny se pojede na 21 kol. Nově v něm získá osm nejlepších jezdců prémiové body do pořadí mistrovství světa.

Vítěz jich obdrží osm a každý další v pořadí o jeden méně. V minulé sezoně bodovali jen tři nejlepší. Během tohoto víkendu si tak nejlepší jezdec může přijít až na 34 bodů.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Emilie Romagny

QUALIFYING CLASSIFICATION 🔎

#ImolaGP #F1

18:54 – 22. 04. 2022

1139 7129

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme