Ferrari se v úvodu sezony formule 1 trápí. ‚Sebastian Vettel poměrně dost chybuje,‘ říká expert

V australském Melbourne rychlostně vůbec nestíhali. V Bahrajnu dominovali téměř celý víkend, ale v neděli při závodu doplatili na chyby a selhání techniky. Pilotům Ferrari se vstup do nové sezony formule jedna zatím vůbec nedaří.

Tento článek je více než rok starý.

Bahrajn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vůz Ferrari na Velké ceně Bahrajnu

Vůz Ferrari na Velké ceně Bahrajnu | Foto: Hoch Zwei | Zdroj: Reuters

I ve druhém závodě nové sezony se z vítězství radoval pilot Mercedesu. V Austrálii to byl Valtteri Bottas, v Bahrajnu zase úřadující šampion Lewis Hamilton. Ten měl ale cestu k triumfu značně usnadněnou. Většinu závodu byl totiž v čele Charles Leclerc se svým Ferrari. Monackého pilota ale 11 kol před cílem zradila technika.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ferrari se vstup do nové sezony zatím nedaří

„Podle vyjádření Ferrari přišel takhle Leclerc o vítězství v Bahrajnu kvůli problému, který se týkal jednoho z válců v jeho motoru. Na základě toho ztrácel předběžně pět až šest vteřin na kolo, takže se nemohl bránit mercedesům. Nakonec si dojel alespoň pro třetí příčku,“ vysvětluje automobilový závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Vítěz bahrajnského závodu Hamilton ukázal v cíli velký charakter, když šel nejdřív Leclerka utěšit a posléze v rozhovoru uznal, že měl tentokrát velké štěstí.

Double Mercedesu, problémy Ferrari. Velkou cenu Bahrajnu ovlivnily chyby i technické problémy

Číst článek

„Bylo to náročné, Ferrari bylo celý víkend úžasné. Pro Charlese to musí být frustrující, protože udělal vše správně a měl závod vyhrát. My jsme tentokrát měli ohromné štěstí, ale to k tomu někdy patří. Já se ale i tak snažil jet na maximum,“ bilancoval Hamilton.

Nepovedený víkend Ferrari podtrhl svým výkonem Sebastian Vettel. Německý pilot nejprve prohrál souboj s Lewisem Hamiltonem o druhé místo, a když se Britovi pokusil předjetí vrátit, udělal na trati hodiny a ztratil několik příček. Nakonec dojel pátý, ale opět potvrdil, že pod tlakem dělá chyby. Všiml si toho i Jakub Knoll.

„Sebastian Vettel několikrát v minulosti ukázal, že pokud nejdou věci pro něj správným směrem, tak na poměry čtyřnásobného mistra světa poměrně dost chybuje. Pro Vettela to určitě není vůbec ideální start do sezony, takže se bude muset hodně mobilizovat,“ dodává Knoll.

Příležitost k mobilizaci bude mít Sebastian Vettel už za necelé dva týdny ve Velké ceně Číny.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme