Hamilton mírní slova o neférovém boji Ferrari. Den po závodě uznal, že ho Räikkönen netrefil schválně

Úřadující mistr světa formule 1 Lewis Hamilton přijal omluvu Kimiho Räikkönena za kolizi z prvního kola nedělní Velké ceny Británie, po které se pilot Mercedesu propadl na chvost závodního pole a nabral další ztrátu v průběžném pořadí šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Silverstone/Velká Británie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hamilton se po kolizi sice dokázal probojovat na konečné druhé místo, ale v hodnocení seriálu narostlo jeho manko na vedoucího Sebastiana Vettela z Ferrari na osm bodů. Čtyřnásobný mistr světa incident bezprostředně po domácím závodě, ve kterém usiloval o pátý triumf za sebou, velmi těžce nesl a obvinil italskou stáj, že to udělala úmyslně.

Ferrari nebojuje fér, naznačuje Hamilton po kolizi s Räikkönenem

Číst článek

Mimo jiné i kvůli tomu, že k podobné kolizi došlo ve Velké ceně Francie mezi Vettelem a druhým pilotem Mercedesu Valtterim Bottasem. „Někdy prostě melete hlouposti a je potřeba se z toho poučit,“ uznal v pondělí na instagramu chybu Hamilton. „Kimi se omluvil, já to přijal a už je to za námi. Byl to závodní incident, nic víc,“ dodal.

O Ferrari se otřel také šéf Mercedesu Toto Wolff. „Je smůla, že nás podruhé takhle vyřadili. Jak řekl James Allison (technický ředitel Mercedesu): 'Myslíš, že to byl úmysl, nebo neschopnost?' Asi záleží na úhlu pohledu,“ řekl po nedělním závodě.

Komentář naštval vedení italské stáje. A především proto, že Allison donedávna působil právě ve Ferrari. „Jsme v Anglii, kde se nás vždycky snaží poučovat, abychom se chovali jako gentlemani. Ale možná by měli začít u sebe,“ prohlásil šéf Ferrari Maurizio Arrivabene. „Tohle mě opravdu vytočilo. Byl to fantastický souboj, který se líbil fanouškům. Ještě určitě uvidíme spoustu podobných soubojů, které vyhraje Mercedes, a pro nás je tohle lekce, abychom to na rozdíl od nich zvládli a zachovali si tvář,“ dodal Arrivabene.

Mercedes poté reagoval, že Wolff vytrhl Allisonova slova z kontextu, a uznal, že nešlo o úmyslnou kolizi. „Víme, že to byla z Kimiho strany hloupá chyba, stejně jako u Seba ve Francii. K závodění to patří, ale je jasné, že když se to stane dvakrát ve třech závodech, tak vás to naštve,“ napsala stáj na twitteru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme