Hamilton pošesté. Britský závodník ovládl formuli 1, v Austinu mu stačilo druhé místo

Lewis Hamilton se pošesté v kariéře stal mistrem světa formule 1, což se mu povedlo jako teprve druhému jezdci v historii. Britský pilot Mercedesu si triumf zajistil dva závody před koncem sezony díky druhému místu v dnešní Velké ceně USA. Pro vítězství si v Austinu dojel jeho týmový kolega Valtteri Bottas.

Austin Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton. | Foto: Jean-Paul Pelissier | Zdroj: Reuters

Hamilton v Americe usiloval i o vítězství, ale nakonec mu nevyšla sázka na jednu zastávku v boxech a čtyři kola před koncem ho Bottas předjel. Příliš ho to mrzet nemuselo, protože i to mu s přehledem stačilo k obhajobě titulu. V barvách Mercedesu šampionát ovládl také v letech 2017, 2015 a 2014, zatímco v roce 2008 slavil s McLarenem.

Čtyřiatřicetiletý Hamilton získal šest titulů jako druhý jezdec v historii. Na druhé příčce pořadí se osamostatnil před pětinásobným šampionem Argentincem Juanem Manuelem Fangiem, víc už má na kontě pouze sedminásobný mistr světa Němec Michael Schumacher.

Mercedes, který si už dříve zajistil triumf v Poháru konstruktérů, navíc díky Hamiltonovi oslavil šestý mistrovský double za sebou a překonal rekord Ferrari z let 2000 až 2004.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme