Hamilton nejlépe zvládl morkou trať při kvalifikaci na VC Belgie, druhé místo obsadil Vettel

Kvalifikaci na Velkou cenu Belgie formule 1 vyhrál Lewis Hamilton z Mercedesu. Za vedoucím jezdcem průběžného pořadí mistrovství světa skončil na mokré trati jeho největší rival v boji o titul Sebastian Vettel z Ferrari.

Spa / Belgie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton při kvalifikaci na Velkou cenu Belgie formule 1

Lewis Hamilton při kvalifikaci na Velkou cenu Belgie formule 1 | Zdroj: Reuters

Hamiltonovi k pole position výrazně pomohl déšť, který okruh ve Spa zasáhl přesně na začátku poslední části kvalifikace. Na suché trati totiž byly vozy Ferrari rychlejší, když ovládly oba páteční tréninky, sobotní polední trénink i první dvě části kvalifikace.

‚Je čas udělat změnu a jít dál.‘ Fernando Alonso nebude pokračovat po letošní sezóně ve formuli 1

Číst článek

Obhájce titulu i loňského vítězství z Belgie ale už poněkolikáté v sezoně ukázal, že na mokru jezdit umí, a pro první místo na startu si dojel časem 1:58,179. Vettel, který na Hamiltona devět závodů před koncem šampionátu ztrácí 24 bodů, skončil s odstupem sedmi desetin sekundy druhý.

Za čtyřnásobnými mistry světa překvapivě skončily vozy Force India, třetí dojel Sebastian Ocon a čtvrtý Sergio Pérez.

Stáj přitom v Belgii nemusela kvůli dluhům vůbec startovat, ale po příchodu nového majitele tým dostal jako nový subjekt povolení v sezoně pokračovat. Přišel však o všechny body v Poháru konstruktérů, kde mu s 59 body patřilo šesté místo.

Až šesté místo obsadil Kimi Räikkönen z Ferrari, protože v závěrečné fázi kvůli zmatkům v garáži neměl dost času bojovat o pole position. Do poslední části naopak ani nenastoupil Valtteri Bottas z Mercedesu, protože po trestu za výměnu součástí motoru odstartuje z poslední řady.

HAMILTON: "It was one of the toughest qualifying sessions I can remember" #BelgianGP 🇧🇪 #F1

16:07 – 25. 08. 2018

268 1315

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme