Hamilton bude mít nového parťáka, od příští sezony ho u Mercedesu doplní Russell

Britský pilot George Russell bude podle očekávání od nové sezony formule 1 jezdit za Mercedes. V týmu doplní krajana a sedminásobného mistra světa Lewise Hamiltona.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Russell v kokpitu svého Williamsu

George Russell v kokpitu svého Williamsu | Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW | Zdroj: Reuters

O Russellově příchodu z Williamsu informoval Mercedes na svých internetových stránkách. Třiadvacetiletý jezdec v německé stáji nahradí Fina Valtteriho Bottase, jenž od nového roku bude závodit za Alfu Romeo.

Bottas bude od roku 2022 jezdit ve formuli 1 za Alfu Romeo. Nahradí Räikkönena, který ukončí kariéru

Číst článek

„Lhal bych, kdybych řekl, že nejsem v sedmém nebi. Je to obrovská šance, kterou chci chytit oběma rukama,“ řekl Russell, který prošel juniorským programem Mercedesu.

„Je mi jasné, že to bude obrovská výzva a bude to pro mě velká škola. K Lewisovi jsem vzhlížel od chvíle, co jsem jezdil v motokárách. Těším se, že se budu moci učit od někoho, kdo je osobností na trati i mimo ni,“ dodal.

Russell ve formuli 1 poprvé startoval předloni. Jeho nejlepším výsledkem v barvách Williamsu je druhé místo z nedávného závodu v Belgii, který však byl kvůli dešti po třech kolech za zpomalovacím vozem předčasně ukončen.

Na kontě má i jeden start za Mercedes v mistrovství světa. V loňské Velké ceně Sáchiru byl devátý poté, co nahradil Hamiltona, který měl pozitivní test na koronavirus.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme