Hamilton a Mercedes bojují proti rasismu, do nové sezony vyjede stáj formule 1 v černých monopostech

Mistr světa Lewis Hamilton a stáj Mercedes vstoupí v neděli do nové sezony formule 1 s monoposty v černé barvě. Přelakováním vozů z tradiční stříbrné se tým chce symbolicky připojit k hnutí Black Lives Matter a boji proti rasismu a diskriminaci v jakékoli podobě.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 16:11 29. 6. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stříbrná barva přitom symbolizuje stáj Mercedesu již od 30. let minulého století. Poprvé se monoposty v novém designu představí na okruhu ve Spielbergu, kde o víkendu se zpožděním kvůli koronaviru začne sezona mistrovství světa. Na vozech bude rovněž vzkaz „End Racism“.

Hamilton se opřel do Ecclestonea. ‚Teď to dává smysl,‘ připomíná šampion křivdy z minulosti

Číst článek

„Rasismus a diskriminace nemají žádné místo v naší společnosti, v našem sportu a v našem týmu: to je stěžejní krédo Mercedesu,“ uvedl v prohlášení šéf stáje Toto Wolff.

„Chceme vybudovat odkaz, který přesahuje sport. Pokud budeme lídry a začneme prosazovat větší rozmanitost v našem odvětví, bude to nesmírně silná zpráva, která dá ostatním sebevědomí na to, aby začali debatovat o zavedení změn,“ citoval oficiální web stáje týmovou jedničku Lewise Hamitlona.

Šampionát F1 začne se čtyřměsíčním zpožděním závody 5. a 12. července ve Spielbergu za přísných hygienických podmínek. Jednou z hlavních bude pravidelné testování na koronavirus. Upravený kalendář zatím obsahuje osm závodů, které se budou konat minimálně zpočátku bez diváků.

ČTK, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme