Mercedesy stíhaly Verstappena marně, Nizozemec vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Mexika

Napínavou kvalifikaci na Velkou cenu Mexika mistrovství světa formule 1 vyhrál již jistý mistr světa Max Verstappen z Red Bullu. Nizozemský pilot, který obhajuje na Okruhu bratrů Rodríguezových loňské vítězství, porazil o více než tři desetiny sekundy dvojici pilotů Mercedesu George Russella a Lewise Hamiltona. Čtvrtý byl Verstappenův týmový kolega a domácí jezdec Sergio Pérez.

Mexiko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Max Verstappen

Max Verstappen | Foto: Carlos Perez Gallardo | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý Verstappen získal devatenáctou pole position v kariéře a šestou letos. V závodě zaútočí na rekordní čtrnáctý triumf v sezoně, jímž by překonal výkony Michaela Schumachera z roku 2004 a Sebastiana Vettela z ročníku 2013.

Rodák z Hasseltu zajížděl od úvodu třetí části kvalifikace nejrychlejší časy, přesto jej mohl na konci ohrozit Russell. Čtyřiadvacetiletý Brit však těsně před koncem závěrečné sekce vyjel mimo trať a po dojezdu zklamaně bouchl do volantu. Na vítězného Verstappena ztratil 304 tisícin sekundy.

Velkou podporu si užívá v Mexiku místní jezdec Pérez. Rodák z Guadalajary, který může získat první domácí triumf, zaostal za Verstappenem o 353 tisícin.

Pérez také bojuje o druhé místo v pořadí šampionátu. Od Charlese Leclerca z Ferrari, jenž se kvalifikoval jako sedmý, ho dělí jen dva body. Před Leclercem skončil překvapivě i šestý Valtteri Bottas z Alfy Romeo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme