Jezdce formule 1 čeká v příštím roce o závod méně, v ulicích Miami se zatím nepojede

Závod formule 1 se v ulicích Miami na Floridě pojede nejdříve v roce 2020. Komerční ředitel F1 Sean Bratches uvedl, že jednání o výběru optimální trasy jsou složitá a původně plánovaná premiéra se v příštím roce určitě neuskuteční.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodníci při Velké ceně Itálie v Monze. V čele jezdec Mercedesu Lewis Hamilton

Formule 1 (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

Zároveň potvrdil, že vedení seriálu má zájem závod v Miami uspořádat jako čtvrtou Velkou cenu v Severní Americe po Austinu v Texasu, Mexiku a Montrealu.

Místo do boxů zpátky na trať. Lewis Hamilton málem přišel kvůli nedovolenému manévru o vítězství

Číst článek

Projekt má i velkou podporu města, starosta Francis Suarez už v květnu představil profil okruhu, na němž by monoposty projížděly přístavem a přes dva mosty.

Odklad potěšil pořadatele Velké ceny Německa, která by v případě přijetí Miami pravděpodobně vypadla z kalendáře.

Okruh v Hockenheimu zatím nemá na novou sezonu smlouvu a není vyloučeno, že se na něm v neděli jel závod seriálu MS naposledy.

Komerční ředitel F1 také dodal, že se v Miami v říjnu uskuteční tzv. fanouškovský festival. Při něm by měli fanoušci vidět formule přímo v ulici formule a také budou mít možnost se setkat se samotnými jezdci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme