Schumacher skončí po sezoně v Haasu. nahradí ho Hülkenberg, který se vrací po třech letech

Syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera Mick končí ve formuli 1. Třiadvacetiletého pilota ve stáji Haas od příští sezony nahradí jiný Němec Nico Hülkenberg.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Zabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mick Schumacher

Mick Schumacher | Foto: ANTONIN VINCENT | Zdroj: Reuters

Haas o ukončení smlouvy informoval na webu. „Jsem velmi zklamaný. Nebyla to hladká cesta, ale neustále jsem se zlepšoval a jsem přesvědčený, že do formule 1 patřím,“ reagoval na twitteru Schumacher.

Jeho odchod z Haasu se už nějaký čas očekával. Majitel stáje Gene Haas navíc nedávno prohlásil, že k udržení místa v týmu musí Schumacher v posledních čtyřech závodech sezony získat body.

Schumacher ve třech následujících závodech nebodoval a Haas se s ním rozhodl ukončit spolupráci ještě před závěrečnou Velkou cenou sezony, která je v Abú Zabí na programu v neděli.

Šampion formule 2 z roku 2020 odjel během dvou let v Haasu 42 závodů. V loňském ročníku nebodoval, letos získal 12 bodů. Jeho nejlepším umístěním bylo šesté místo z Velké ceny Rakouska.

Nyní se spekuluje, že by příští rok mohl dělat rezervního pilota u týmu Mercedes, ve kterém se s kariérou v roce 2012 rozloučil jeho otec.

Haas místo něj pro nový ročník angažoval pětatřicetiletého Hülkenberga, který se tak do formule 1 vrátí po třech letech. Plnou sezonu naposledy odjel v roce 2019, poté se mezi elitou představil čtyřikrát jako náhradník za piloty nakažené covidem-19.

„Má na kontě téměř dvě stovky startů, takže o jeho zkušenostech a znalostech se není nutné bavit. Je to spolehlivý jezdec, který dělá skvělé výsledky v kvalifikacích,“ řekl šéf stáje Günther Steiner.

Hülkenberg ve formuli 1 odstartoval do 181 závodů, ale na stupně vítězů nikdy nedosáhl. Nejlepším výsledkem bývalého jezdce Williamsu, Force India, Sauberu a Renaultu jsou tři čtvrtá místa. Je držitelem jedné pole position z Velké ceny Brazílie 2010.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme