Aston Martin vymění šampiona za šampiona. Končícího Vettela nahradí od příští sezony Alonso

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso nahradí v příští sezoně v týmu Aston Martin čtyřnásobného světového šampiona Sebastiana Vettela, který po sezoně ukončí jezdeckou kariéru.

Londýn (Aktualizováno: 12:35 1. 8. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fernando Alonso ještě v barvách týmu Alpine

Fernando Alonso ještě v barvách týmu Alpine | Foto: Lisa Leutner | Zdroj: Reuters

Ve čtvrtek oznámil Sebastian Vettel, že po letošní sezoně ukončí kariéru ve formuli 1. Německý pilot získal mezi lety 2010 a 2013 s týmem Red Bull čtyři po sobě jdoucí tituly mistra světa. Od roku 2015 působil ve Ferrari, kde se dvakrát k titulu přiblížil, ale už na něj nedosáhl.

Vettelova poslední sezona, čtyřnásobný mistr světa formule 1 ohlásil konec kariéry

Číst článek

Od loňské sezony jezdí v Aston Martinu, ale už teď je jasné, že až se jezdci a týmy vrátí po letní pauze zpět do kolotoče mistrovství světa, posledních devět závodů sezony bude i jeho posledních devět v kariéře.

Vettel podle informací webu Autosport doporučil týmu jako svou náhradu svého krajana Micka Schumachera, který letos jezdí svou druhou sezonu ve formuli 1 za tým Haas.

Nakonec ale Vettela nahradí nejzkušenější jezdec ve startovním poli Fernando Alonso, což Aston Martin oznámil v pondělí po Velké ceně Maďarska.

„V současné formuli nemá nikdo větší vizi nebo odhodlání vítězit,“ řekl Alonso. „A já chci ve sportu ještě něco vyhrát, proto musím dělat taková rozhodnutí, která mi k tomu pomohou,“ dodal.

Alonso získal dva tituly mistra světa v letech 2005 a 2006 s týmem Renault. Nyní opustí po dvou sezonách tým Alpine. Podle webu svého nového týmu podepsal smlouvu na několik let.

„V naší stáji a především mezi mechaniky zavládlo nadšení, když se dozvěděli, že budou spolupracovat s Fernandem. Všichni se od jezdce takového kalibru a s tolika zkušenostmi můžeme učit,“ uvedl šéf Aston Martinu Mike Krack.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme