Ostuda, zlobil se Verstappen na své fanoušky, kteří oslavovali Hamiltonovu nehodu

Mistr světa formule 1 Max Verstappen odsoudil fanoušky, kteří při páteční kvalifikaci na sobotní sprint při Velké ceně Rakouska oslavovali nehodu sedminásobného šampiona Lewise Hamiltona.

Tento článek je více než rok starý.

Spielberg (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Max Verstappen.

Max Verstappen. | Foto: FLORION GOGA | Zdroj: Reuters

„Myslím, že to je ostuda. Chovali se jak fotbaloví fanoušci,“ řekl nizozemský pilot v rozhovoru pro stanici Sport1 poté, co na domácí trati jeho stáje Red Bull ovládl i druhý sprint v sezoně.

Verstappen navyšuje náskok v celkovém pořadí. Jasně vyhrál i druhý sprint před Velkou cenou Rakouska

Číst článek

„Je to škoda, protože i když občas svádíme extrémně tvrdé a napínavé souboje, tak je vždycky potřeba soupeře respektovat,“ přidal Verstappen, který ve fotbale fandí PSV Eindhoven.

„Ale když se divám na zápas, tak si ho užívám bez ohledu na to, jestli můj tým prohraje, nebo vyhraje. Bylo by hezké, kdyby se stejně chovali i fanoušci formule,“ přidal čtyřiadvacetiletý pilot.

Náladu mezi příznivci obou rivalů vyostřil především poslední závod minulé sezony. V něm Verstappen kontroverzně připravil jezdce Mercedesu o osmý titul, kterým by se Hamilton osamostatnil v historickém pořadí před Michaelem Schumacherem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme