‚Pojedou se dva závody.' Sezona formule 1 zřejmě začne v červenci Velkou cenou Rakouska

Sezona formule 1 podle všeho skutečně odstartuje na začátku července v Rakousku. Tamní pořadatelé uspořádají ve Spielbergu dva závody. Podle Helmuta Marka, poradce stáje Red Bull, se na podmínkách konání už dohodli organizátoři s vedením F1. Záměr by prý mohla překazit jen nová vlna případů nákazy nemocí covid-19.

Spielberg/Rakousko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jezdci německé stáje se tak i ve třetím závodu v sezoně seřadili na prvních dvou místech

Původní kalendář mistrovství světa formule 1 obsahoval 22 závodů. Ilustrační foto | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

„Pojedou se dva závody, vždy v neděli, a to 5. a 12. července,“ řekl Marko rozhlasové stanici Ö3.

Upřesnil, že na Red Bull Ringu by se mělo jet před prázdnými tribunami a za přítomnosti maximálně 2000 osob.

Na okruhu budou pouze lidé nepostradatelní pro uspořádání závodů. Přítomni nemají být ani zástupci médií s výjimkou oficiálního televizního štábu. Všichni členové týmů budou muset před příjezdem do země předložit negativní test na koronavirus.

Co zrušený závod, to ztráta desítek milionů dolarů. Formule 1 doplácí na odložení začátku sezony

Číst článek

Původní kalendář mistrovství světa formule 1 obsahoval 22 závodů. Oficiálně odloženo či zrušeno bylo úvodních devět, ale vzhledem k opatřením v zemích to čeká i červnový závod ve Francii a srpnový v Belgii.

Po závodech ve Spielbergu následuje v termínové listině 19. července britská Grand Prix v Silverstonu. I tamní pořadatelé už avizovali, že jsou schopni uspořádat dvě Velké ceny.

Další program je nejistý, podle Marka se jedná s dalšími evropskými pořadateli. Prezident a jednatel společnosti Liberty Media coby vlastníka F1 Greg Maffei ve čtvrtek uvedl, že stále existuje množství zvažovaných variant od té nejhorší, kdy by sezona vůbec nezačala, až po tu nejoptimističtější s osmnácti závody.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme