Fanoušci formule 1 uvidí příští rok o závod víc, stáje odsouhlasily rozšíření šampionátu

Stáje formule 1 odsouhlasily rozšíření příští sezony mistrovství světa ze současných jednadvaceti na dvaadvacet závodů. Před startem nedělní Velké ceny Maďarska o tom novináře informoval šéf mistrovského Mercedesu Toto Wolff.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valtteri Bottas startoval na druhém místě, za Lewisem Hamiltonem

Formule 1 (ilustrační foto). | Foto: AAP/Julian Smith | Zdroj: Reuters

S návrhem přišel majitel šampionátu společnost Liberty Media, změnu ale museli schválit zástupci stájí, což podle Wolffa udělali. "Musíme nechat Liberty dělat jejich práci a tou je růst formule. A když dokážou sehnat promotéry, tak bychom je měli podpořit," citovala šéfa Mercedesu agentura Reuters.

Verstappen za sebou nechal oba Mercedesy a dojel si v Maďarsku pro první pole position v kariéře

Číst článek

Jednou z původních podmínek rozšíření kalendáře bylo navýšení počtu motorů, které mají týmy během sezony k dispozici, na to ale nakonec nedošlo. "Kvůli jednomu závodu bychom neměli navyšovat počet komponentů. Zvládneme to," prohlásil Wolff.

Současně také dodal, že i když stáje rozšíření šampionátu uvítaly, mělo by mít nějaké meze. Liberty Media už totiž nyní uvažuje o navýšení počtu závodů v roce 2021 na 24.

„Musíme chránit sebe i naše lidi, abychom se nedostali do bodu, kdy bude nemožné objet všechny závody s jednou partou zaměstnanců,“ uvedl Wolff.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme