Kvalifikaci v Saúdské Arábii ovládl Pérez, Leclerc se propadne o deset míst

Kvalifikaci na Velkou cenu Saúdské Arábie formule 1 vyhrál stejně jako před rokem Sergio Pérez z Red Bullu. Jeho týmový kolega a obhájce titulu Max Verstappen odstartuje kvůli technickým potížím až z 15. místa.

Džidda (Saúdská Arábie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergio Pérez.

Sergio Pérez. | Foto: Rula Rouhana | Zdroj: Reuters

Verstappen kvůli nemoci dorazil do dějiště závodu s denním zpožděním až v pátek, ale v trénincích v Džiddě nenašel přemožitele. Dnes mířil za druhou pole position v sezoně, ale ve druhé části kvalifikace jeho vůz přestal fungovat a dvojnásobný šampion musel odstoupit.

Kvalifikaci na první závod sezony Formule 1 ovládl Red Bull, vyhrál Verstappen před Pérezem

Číst článek

Druhé místo v kvalifikaci obsadil Charles Leclerc z Ferrari, který ale kvůli výměně komponentů řídící elektroniky motoru přijde na startu o deset míst. Úřadující vicemistr světa do nedělního závodu vyrazí až z dvanácté pozice.

Do první řady se díky trestu pro Leclerca posunul veterán Fernando Alonso z Aston Martinu, který v kvalifikaci dojel třetí. Dvojnásobný mistr světa mohl dlouho pomýšlet na první pole position od roku 2012, ale v rozhodující chvíli se musel sklonit před Pérezem a Leclercem.

Na třetí místo na startu si polepšil původně čtvrtý George Russell z Mercedesu, ze čtvrté příčky odstartuje Carlos Sainz z Ferrari. Za nimi se seřadili Lance Stroll z Aston Martinu, Esteban Ocon z Alpine a sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu.

Nedělní závod je na programu od 18 hodin.

Kvalifikace na Velkou cenu Saúdské Arábie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Džiddě:
1. Pérez (Mex./Red Bull) 1:28,265, 2. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,155, 3. Alonso (Šp./Aston Martin) -0,465, 4. Russell (Brit./Mercedes) -0,592, 5. Sainz (Šp./Ferrari) -0,666, 6. Stroll (Kan./Aston Martin) -0,680.

Pozn. Leclerc kvůli nepovolené výměně řízení elektroniky přijde na startu o deset míst.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme