Propad meziročních výnosů může položit Williams, tým uvažuje o prodeji místa ve formuli 1

Jedna z nejúspěšnějších stájí formule 1 Williams bude možná na prodej. V pátek o tom informovala agentura Reuters. O prodeji má stáj uvažovat na základě propadu meziročních výnosů za rok 2019, které podle výroční zprávy klesly o 35 milionů liber (1,04 miliardy korun), tedy asi o 27 procent.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Russel v monopostu Williams v sezoně 2019

George Russel v monopostu Williams v sezoně 2019 | Foto: Panoramic / Zak Mauger | Zdroj: Reuters

Další ranou pak bylo rušení letošních závodů F1 kvůli pandemii koronaviru. Vedení proto v dubnu sáhlo k úsporným opatřením a poslalo zaměstnance na nucenou dovolenou. Platy jezdců George Russella a Nicholase Latifiho i vyššího managementu se snížily o 20 procent.

Týmy formule 1 se dohodly na snížení rozpočtu, oproti loňsku se strop sníží o 30 milionů dolarů

Číst článek

Stáj také řeší konec hlavního sponzora. Po partnerství se společností Martini se titulárním sponzorem týmu stala před sezonou 2019 společnost ROKiT, kterou později doplnil hlavní partner týmu ROK Drinks. 

Williams však potvrdil, že spolupráce se sponzory skončila, a hledání nového může být v současné situaci složité. Více na: https://f1sport.auto.cz/clanek/williams-prisel-o-klicoveho-sponzora-a-realne-zvazuje-prodej-tymu

Stáj, kterou spoluzaložil Sir Frank Williams, v minulosti dominovala světovému šampionátu, v poslední sezoně však byla v Poháru konstruktérů nejhorší. Tým dokázal získat jediný bod, o který se postaral polský jezdec Robert Kubica.

Poslední Velkou cenu vyhráli jezdci Williamsu před osmi lety. Jako poslední se mistrem světa stal Kanaďan Jacques Villeneuve v roce 1997, v témž roce stáj naposledy ovládla Pohár konstruktérů. Ten získala devětkrát, úspěšnější je v tomto ohledu pouze Ferrari.

ČTK, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme