Sebastian Vettel slaví vítězství ve Velké ceně Belgie, snížil díky tomu náskok Lewise Hamitlona

Německý pilot stáje Ferrari Sebastian Vettel vyhrál Velkou cenu Belgie formule 1 a zmenšil tak náskok Lewise Hamiltona v čele šampionátu na 17 bodů. Britský jezdec skončil druhý, třetí místo obsadil Max Verstappen z Red Bullu.

Spa / Belgie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Vettel v čele Velké ceny Belgie. za ním monopost Lewise Hamiltona

Sebastian Vettel v čele Velké ceny Belgie. za ním monopost Lewise Hamiltona | Zdroj: Reuters

Sebastian Vettel se dostal do čela závodu hned po startu a po celou dobu jej neopustil. Pro německého pilota jde už o páté vítězství v tomto ročníku, když se naposledy radoval při Velké ceně Velké Británie.

Nehoda po startu při Velké ceně Belgie | Zdroj: Reuters

Belgický podnik formule 1 poznamenala nehoda celkem tří monopostu hned po startu. Závod po ní skončil pro trojici Fernando Alonso, Charles Leclerc a Nico Hülkenberg. Na trať následně vyjel safety car, který byl odvolán až po třech kolech.

Ze závodu vypadli velmi brzy také Kimi Räikkönen z Ferrari a Daniela Ricciarda z Red Bullu. Jejich vozy totiž poškodily odletující úlomky po úvodní nehodě.

Největším skokanem v pořadí byl na okruhu v belgickém Spa Valtteri Bottas z Mercedesu, který startoval až z poslední řady, ale dokázal se probojovat až pod stupně vítězů a dojel na čtvrtém místě.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme