Mercedes dominoval, Ferrari nestíhalo. Úvod nové sezony F1 ovládl Valtteri Bottas

Velkou cenu Austrálie v Melbourne ovládl finský pilot Mercedesu Valtteri Bottas. Na úvod nové sezony porazil i týmového kolegu a obhájce titulu Lewise Hamiltona, třetí dojel Max Verstappen z Red Bullu.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas | Foto: AAP/Julian Smith | Zdroj: Reuters

Valtteri Bottas se dočkal vítězství v seriálu Formule 1 po téměř 16 měsících, naposledy vyhrál v listopadu 2017 poslední závod sezony v Abú Zabí, teď triumfoval s výrazným náskokem v Melbourne.

Nová pravidla, stejní favorité i Kubicův návrat. V neděli začíná sezona formule 1

Číst článek

„Vůbec nevím, jak se to stalo. Určitě to byl můj nejlepší závod v životě. A auto bylo skvělé,“ zářil Bottas v první reakci po svém čtvrtém vítězství v kariéře.

29letý Fin byl sice na startovním roštu druhý, hned v úvodních metrech závodu se ale dostal před týmového kolegu a obhájce titulu Lewise Hamiltona a 58 kol si jel svůj závod. Na prvním místě nebyl jen chvíli po zastávce v boxech, jinak vyhrál s přehledem. Do cíle si dovezl 20sekundový náskok.

Po závodě navíc dostal ještě bonusový bod za nejrychlejší kolo v závodě, díky novince v pravidlech jich tak po úvodní velké ceně má 26.

„Byl to skvělý víkend pro tým. Valtteri jel neuvěřitelně a zasloužil si dneska vyhrát,“ řekl druhý Lewis Hamilton.

Races entered with a beard: 1⃣
Races won with a beard: 1⃣

Today, @Valtteri Bottas was a cut above the rest! 🧔

#AusGP 🇦🇺 #F1

07:52 – 17. 03. 2019

1164 8897

Obhájce titulu mistra světa Lewis Hamilton v závěru musel bránit třetí místo, dotíral na něj Max Verstappen a kdyby mladý Nizozemec při útoku nevyjel z trati, mohl být finiš závodu ještě dramatičtější, přesto je Verstappenovo třetí místo prvním pódiovým umístěním pro motory Honda od roku 2008.

Hodně práce je před týmem Ferrari, oba jeho vozy totiž ztratily na konkurenty z Mercedesu minutu. Mladík Charles Leclerc při své premiéře ve svítivě červeném monopostu dokonce dotíral na mnohem zkušenějšího Sebastiana Vettela, nakonec dojel těsně za ním.

Od šestého do desátého místa se srovnali zástupci pěti různých týmů. Na osmé pozici ukázal Fin Kimi Räikkönen, že může pořád závodit s těmi nejlepšími a získal první tři body pro tým Alfa Romeo (bývalý Sauber).

Your full race classification from the season-opener 👇

Best-ever finish for Leclerc, solid points for Magnussen & Stroll 👏

Kvyat holds off Gasly for the final point 😅

#AusGP 🇦🇺 #F1

08:05 – 17. 03. 2019

1232 2564

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme