Nebude to lehký víkend, říká před Velkou cenou Británie favorit Hamilton

Tým formule 1 Mercedes přišel před dvěma týdny v Rakousku o sérii deseti vítězných závodů v řadě. V nadcházející Velké ceně Británie, která se pojede tuto neděli, by ale měl být opět favoritem.

Silverstone Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton vyhrál kvalifikaci Velké ceny Austrálie

Lewis Hamilton. | Foto: AAP/Julian Smith | Zdroj: Reuters

Hlavním adeptem na vítězství v britské grand prix by měl být domácí závodník a úřadující mistr světa Lewis Hamilton, který v Silverstonu triumfoval už pětkrát. Pokud by zvítězil i teď v neděli, stal by se novým rekordmanem trati.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nebude to lehký víkend, říká před Velkou cenou Británie favorit Hamilton

Pilot Mercedesu nicméně před dvěma týdny v Rakousku skončil až pátý. Možná i proto mluvil na čtvrteční tiskové konferenci trochu opatrněji než obvykle.

„Uvědomujeme si, že Ferrari a Red Bull se hodně zlepšily. Jejich rychlost v Rakousku byla výborná. Na druhou stranu, kdybychom my neměli problémy, byli bychom jim mnohem blíž. Ferrari navíc loni bylo v Silverstonu extra rychlé a Red Bull má teď nové motory, takže očekávám vyrovnanou bitvu. Nebude to lehký víkend,“ prohlásil pilot Mercedesu před závodem, který je domácí nejen pro něj, ale svým způsobem i pro německou automobilku.

„Ačkoliv to tak na první pohled nemusí vypadat, tak Velká cena Británie je domácím závodem pro většinu týmů formule 1. I týmy jako Mercedes nebo Renault mají své sídlo právě v Angli. Sedm z deseti týmů sídlí relativně nedaleko,“ vysvětluje závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Vettelovi se ve Ferrari příliš nedaří. ‚Začíná připomínat angažmá Alonsa,‘ říká expert

Číst článek

Na okruhu v Silverstonu se s drobnými přestávkami závodí od začátku šampionátu formule 1 v roce 1950 a na tradiční trati se pojede ještě minimálně dalších pět let.

„Organizátoři oznámili prodloužení smlouvy s promotérem. Nad ní visel otazník, protože se zdálo, že se Velká cena Británie přesune do Londýna, ale nakonec se tak nestane. A myslím si, že to je dobře, protože v Silverstonu chodí vždy hodně diváků a v posledních letech to bylo za celý víkend i víc než 300 tisíc,“ říká Jakub Knoll.

Velká cena Británie se pojede v neděli v 15.10.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme