Mercedes v Monze porazil Ferrari, Velkou cenu Itálie vyhrál Lewis Hamilton

Lewis Hamilton vyhrál Velkou cenu Itálie formule 1 a zvýšil náskok v čele seriálu. Na trati v Monze porazili Fina Kimiho Räikkönena. Sebastian Vettel dojel po kolizi v úvodu až čtvrtý.

Tento článek je více než rok starý.

Monza (Aktualizováno: 16:47 2. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton předjel na trati Kimiho Räikkönena

Lewis Hamilton předjel na trati Kimiho Räikkönena | Foto: Stefano Rellandini | Zdroj: Reuters

„Pánové, projeďte se ve vítězné formaci, aby to italští kolegové viděli,“ ozvalo se ve vysílačkách jezdců stáje Mercedes v cíli Velké ceny Itálie. Stříbrný šíp Lewise Hamiltona o pár sekund dříve vyhrál závod na domácí půdě Ferrari.

Nejrychlejší kolo v historii, Räikkönen si pole position v Monze vyjel rekordní průměrnou rychlostí

Číst článek

Britský obhájce titulu navýšil svůj náskok na 30 bodů, jeho nejbližší pronásledovatel Sebastian Vettel totiž po kolizi v úvodu dojel až čtvrtý.

Na startu Velké ceny Itálie měla v první řadě dva vozy, vítězství se ale stáj Ferrari na domácím okruhu v Monze nedočkala. Räikkönen a Vettel si sice po startu udrželi vedoucí pozice, ale ne na dlouho. Ve třetí zatáčce totiž úspěšně zaútočil Hamilton na Vettela.

Německý jezdec si navíc o zadní kolo Hamiltonova monopostu urazil kus předního křídla, musel do boxů a propadl se na předposlední místo.

Na trať vyjel safety car a od 4. kola se jelo dál. V cílové rovince v nájezdu do 4. kola předjel Hamilton Räikkönena, ale finský jezdec se před svého soupeře hned vrátil.

Ferrari ale trápily opotřebované zadní pneumatiky a Kimi Räikkönen osm kol před cílem Hamiltonovu tlaku podlehl.

Lewis Hamilton po 68. vítězství v kariéře zvýšil náskok v čele mistrovství světa, před Němcem Vettelem vede už o třicet bodů.

CLASSIFICATION (LAP 53/53): @Lewis Hamilton clinches a 68th career victory #ItalianGP 🇮🇹 #F1

16:37 – 02. 09. 2018

809 1455

ala, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme