‚Danke, Niki.‘ Formule 1 v Monaku uctí památku legendárního Nikiho Laudy

Mistrovství světa vozů F1 pokračuje o víkendu Velkou cenou Monaka. Jezdci a týmy budou kromě boje o co nejlepší umístění také vzpomínat na Nikiho Laudu. Slavný rakouský pilot totiž na začátku týdne zemřel.

Tento článek je více než rok starý.

Monako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Niki Lauda zemřel v pondělí ve věku 70 let

Niki Lauda zemřel v pondělí ve věku 70 let | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

„Moc pro mě znamenal, a myslím, že to samé platí pro každého člena týmu Mercedes. Byl to skvělý člověk. Momenty, které jsem s ním prožil, nikdy nezapomenu. Je těžké teď závodit, ale věřím, že to zvládneme a uctíme Nikiho památku dobrým výsledkem na trati,“ vzpomínal na Laudu během tiskové konference pilot Mercedesu Valtteri Bottas.

Příběh Laudovy hrozivé nehody na Nürburgringu: šest týdnů po ‚posledním pomazání‘ opět závodil

Číst článek

Trojnásobný mistr světa Niki Lauda zemřel v pondělí večer ve věku 70 let po vleklých zdravotních potížích. O víkendu na Velké ceně Monaka si ho bude připomínat většina týmů. Mercedes připravil speciální design monopostu, který má rakouskou legendu uctít.

Ještě dál v tomto ohledu zašel Sebastian Vettel. Německý pilot Ferrari bude závodit ve speciální helmě, která svým designem připomíná tu Laudovu z dob, kdy pro italskou stáj jezdil.

Vettela čeká v Monaku náročný závod, Mercedes totiž zatím zcela dominuje celé sezoně a k neporažení byl i během čtvrtečních tréninků.

„Budou potvrzovat dominanci z předchozích závodů, už v Barceloně ukázali, že dokážou být velmi silní i v technických úsecích, právě o nich celé Monako je. Red Bull a Ferrari to budou mít velmi těžké,“ myslí si expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Kromě závodění a vzpomínání na Nikiho Laudu bude v Monaku ve středu pozornosti také pilot Alfy Romeo Kimi Räikkönen, kterého čeká jubilejní 300. závod v kariéře.

„Stane se tak teprve pátým pilotem F1, který na tuto metu dosáhne. Ale myslím si, že pro Kimiho tato čísla nic neznamenají a že na nad tím spíš mávne rukou, než aby si to nějak speciálně užíval,“ odhaduje Jakub Knoll.

Velká cena Monaka se jede v neděli od 15 hodin a 10 minut.

From today, the W10 will carry a single red star on its livery. ⭐️

For our Chairman and for our friend.

11:01 – 23. 05. 2019

1460 10966

Speciální design monopostu Mercedesu | Foto: Gonzalo Fuentes

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme