Verstappen vyjede do domácího závodu z prvního místa, v kvalifikaci předčil jezdce Ferrari

Kvalifikaci na Velkou cenu Nizozemska formule 1 vyhrál mistr světa Max Verstappen z Red Bullu. Za domácím pilotem skončila dvojice jezdců Ferrari Charles Leclerc, Carlos Sainz.

Zandvoort (Nizozemsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Max \Verstappen.

Max \Verstappen. | Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW | Zdroj: Reuters

Suverénní lídr šampionátu Verstappen dal zapomenout na nepovedený páteční tréninkový den a zajistil si čtvrtou pole position v sezoně díky poslednímu pokusu, při kterém zaznamenal čas 1:10,342. Leclerca překonal o 21 tisícin, Sainz zaostal o 0,092 sekundy.

Verstappen vyhrál dominantně Velkou cenu Belgie a navýšil své vedení v čele šampionátu

Číst článek

Ze čtvrtého místa odstartuje Lewis Hamilton z Mercedesu. Sedminásobného mistra světa ale o závěrečný pokus připravila nehoda Sergia Péreze z Red Bullu, která předčasně ukončila poslední část kvalifikace.

Verstappen na domácí trati ovládl kvalifikaci i závod už před rokem, kdy se formule 1 do Zandvoortu vrátila poprvé od roku 1985. V neděli bude usilovat už o desáté vítězství v probíhající sezoně.

Nedělní závod v Nizozemsku odstartuje v 15 hodin a Verstappen může udělat další výrazný krok k obhajobě titulu. Po 14 z 22 Velkých cen má na první příčce průběžného pořadí náskok 93 bodů před Pérezem.

Kvalifikace na Velkou cenu Nizozemska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Zandvoortu:
1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:10,342, 2. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,021, 3. Sainz (Šp./Ferrari) -0,092, 4. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,306, 5. Pérez (Mex./Red Bull) -0,735, 6. Russell (Brit./Mercedes) -0,805, 7. Norris (Brit./McLaren) -0,832, 8. Schumacher (Něm./Haas) -1,100, 9. Cunoda (Jap./Alpha Tauri) -2,214, 10. Stroll (Kan./Aston Martin) bez času.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme