Kvalifikaci na Velkou cenu Ruska vyhrál Valtteri Bottas, za ním odstartují Hamilton a Vettel

Kvalifikaci na Velkou cenu Ruska ovládl Valtteri Bottas z Mercedesu. Za ním skončili rivalové v boji o titul Lewis Hamilton ze stejné stáje a Sebastian Vettel z Ferrari. Hlavní závod je na programu v neděli od 13:10 českého času.

Soči Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valtteri Bottas při kvalifikaci na Velkou cenu Ruska

Valtteri Bottas při kvalifikaci na Velkou cenu Ruska | Zdroj: Reuters

Bottas si před rokem v Rusku dojel pro první z tří dosavadních vítězství v kariéře a i dnes potvrdil, že mu městský okruh v Soči svědčí.

Časem 1:31,387 se postaral o nový rekord, který vylepšil o téměř dvě sekundy. Finský pilot zaznamenal šestou pole position v kariéře.

První místo na startu měl v závěrečné části kvalifikace na dosah i Hamilton. Čtyřnásobný mistr světa ale v sedmé zatáčce vyjel z trati a nakonec za Bottasem zaostal o necelé dvě desetiny.

Respect 👊

#RussianGP 🇷🇺 #F1

15:10 – 29. 09. 2018

390 2602

Vozy Mercedesu jsou v ideální pozici udržet si neporazitelnost v Rusku, kde vyhrály všechny čtyři dosavadní závody.

Hamilton navíc může udělat další krok k obhajobě titulu, protože Vettel za ním na třetí pozici zaostal o čtyři desetiny. Pilot Ferrari, který rovněž může získat pátý titul mistra světa, na druhém místě průběžného pořadí šest závodů před koncem ztrácí 40 bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme