Jezdci Red Bullu vládli i v Saúdské Arábii, za vítězného Péreze poskočil z 15. místa Verstappen

Také druhý závod nové sezony formule 1 Velkou cenu Saúdské Arábie ovládli jezdci mistrovské stáje Red Bull. Vyhrál Sergio Pérez, obhájce titulu Max Verstappen byl po startu z 15. místa druhý.

Tento článek je více než rok starý.

Džidda (Saúdská Arábie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergio Pérez.

Sergio Pérez. | Foto: Ahmed Yosri | Zdroj: Reuters

Pérez si po startu z pole position dojel pro páté prvenství v kariéře. Verstappen, který se v kvalifikaci potýkal s technickými problémy, na druhé příčce zaostal o pět sekund a díky nejrychlejšímu kolu udržel před Pérezem o bod vedení v šampionátu.

Kvalifikaci v Saúdské Arábii ovládl Pérez, Leclerc se propadne o deset míst

Číst článek

Třetí původně skončil jednačtyřicetiletý Fernando Alonso z Aston Martinu. Nejstarší pilot ve startovním poli ale po závodě dostal desetivteřinový trest za špatné odpykání pětisekundové penalizace za chybné postavení na startu.

Dvojnásobný mistr světa kvůli tomu klesl na čtvrté místo a na třetí se posunul George Russell z Mercedesu. Alonso tak nenavázal na třetí pozici z úvodního závodu sezony v Bahrajnu a přišel o jubilejní 100. umístění na pódiu.

Pérezovi sice nevyšel start a na první místo se dostal Alonso, ale o tři kola později si mexický pilot vzal vedení zpět a bez problémů ho udržel až do konce. Třiatřicetiletý pilot si připsal první vítězství od říjnového triumfu v Singapuru.

Dominanci Red Bullu potvrdil i Verstappen, který kvůli technickým problémům nedokončil druhou část sobotní kvalifikace. Dvojnásobný mistr světa sice odstartoval z 15. pozice, ale v polovině závodu už byl druhý.

V posledním kole navíc Verstappen zajel nejrychlejší kolo a díky bonusovému bodu udržel vedení v šampionátu. Vítěz úvodní Velké ceny Bahrajnu má 44 bodů, Pérez 43, třetí je Alonso s 27 body.

Velká cena Saúdské Arábie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Džiddě:
1. Pérez (Mex./Red Bull) 1:21:14,894, 2. Verstappen (Niz./Red Bull) -5,355, 3. Russell (Brit./Mercedes) -25,866, 4. Alonso (Šp./Aston Martin) -30,728, 5. Hamilton (Brit./Mercedes) -31,065, 6. Sainz (Šp./Ferrari) -35,876.

Nejrychlejší kolo: Verstappen.

Průběžné pořadí MS (po 2 z 23 závodů): 1. Verstappen 44, 2. Pérez 43, 3. Alonso 27, 4. Russell 21, 5. Sainz 20, 6. Hamilton 20.

Pohár konstruktérů: 1. Red Bull 87, 2. Mercedes 41, 3. Aston Martin 35, 4. Ferrari 26, 5. Alpine 8, 6. Alfa Romeo 4, 7. Haas 1, 8. Williams 1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme