Třetí britský pilot ve formule 1. Za Williams bude jezdit lídr formule 2 George Russell

Britský pilot George Russell, který má na dosah titul mistra světa ve formuli 2, bude v příští sezoně jezdit ve formuli 1. Dvacetiletý jezdec podepsal víceletou smlouvu se stájí Williams. V královské třídě bude třetím britským jezdcem vedle nováčka Landa Norrise z McLarenu a čtyřnásobného mistra světa Lewise Hamiltona z Mercedesu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Vettel ve svém voze Ferrari s číslem pět při Velké ceně Bahrajnu

Závody formule 1 (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

„Formule 1 byla mým celoživotním cílem,“ citovala agentura Reuters Russella, který má dva závody před koncem seriálu formule 2 na prvním místě průběžného pořadí náskok 37 bodů.

Od příštího roku začne nový motoristický šampionát pro ženy. Cílem je dostat závodnice do formule 1

Číst článek

„Myslím, že jsem stoprocentně připravený, ale rozhodně místo ve formuli neberu jako jistou věc,“ dodal.

Kdo bude druhým jezdcem Williamsu v nové sezoně, vedení týmu zatím neuvedlo. V tomto ročníku se tradiční stáji zatím nedaří a v Poháru konstruktérů má na kontě pouhých devět bodů.

V pořadí jezdců získal šest bodů Kanaďan Lance Stroll, jenž však podle všeho zamíří do Force India. Sergej Sirotkin má na kontě jeden bod a budoucnost ruského pilota je nejistá.

Šanci by mohl dostat Robert Kubica, který ve Williamsu působí jako rezervní jezdec. Polský pilot se pokouší o návrat do formule po vážném zranění ruky z roku 2011, letos zasáhl vítěz jedné Velké ceny do tréninků před závodem ve Španělsku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme