I Schumacher mladší umí být rychlý. ‚Spousta tvrdé práce,‘ ohlíží se za svým prvním titulem

Ve formuli už znovu vítězí Schumacher. Jen se nejmenuje Michael, jde o jeho syna Micka a úspěchům svého otce zatím konkurovat nemůže. Devatenáctiletý pilot o víkendu získal svůj první titul kariéry, ovládl evropský šampionát formule 3.

Tento článek je více než rok starý.

Hockenheim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mick Schumacher

Mick Schumacher | Foto: Francois Lenoir | Zdroj: Reuters

Předjížděcí manévry má asi Schumacher junior v genech, mnozí právě v těchhle momentech vidí jeho otce, kolikrát to jsou kousky na hranici pravidel a férovosti. Také rychlost prý zdědil, ale přece jen není Schumacher jako Schumacher.

Syn slavného otce Mick Schumacher má svůj první titul, stal se mistrem Evropy formule 3

Číst článek

„Nemá takový přímočarý talent, jako měl třeba jeho otec nebo jaký můžeme vidět třeba u Maxe Verstappena. Nicméně se ukazuje, že když dostane Mick Schumacher čas, dokáže být hodně rychlý a porazit nejlepší jezdce své generace. Umí se učit a být hodně rychlý,“ říká okruhový jezdec a motoristický expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Devatenáctiletý pilot o víkendu získal svůj první titul kariéry, ovládl evropský šampionát formule 3.

„Znamená to pro mě strašně moc, protože je to první opravdový titul, který jsem vybojoval. Je za tím spousta tvrdé práce, nejen mé, ale celého týmu. Jsem vděčný, že tu můžu být a vychutnávat si tuhle chvíli,“ řekl po triumfu Schumacher.

Ale ne každý je z toho tak nadšený, třeba konkurent Micka Schumachera Daniel Ticktum, který řekl mimo jiné to, že svému soupeři podlehl proto, že se nejmenuje Schumacher.

„Myslím, že titul má zaslouženě. Daniel Ticktum může nadávat je na sebe. Kdyby měl trošku stabilnější výkony, tak by titul jednoznačně vyhrál. Ale jméno Schumacher Mickovi určitě nepřekáží minimálně u sponzorů. I když se musí vypořádávat s velkým tlakem, celkově je to určitě výhoda,“ řekl Českému rozhlasu okruhový jezdec Jakub Knoll.

Podle experta je jen otázka času, kdy se Mick Schumacher objeví v nejprestižnější formuli 1. Jestli ale bude tak úspěšný jako jeho fenomenální otec Michael, na to si bude potřeba počkat.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme