Osmnáctiletý Staněk poprvé v kariéře ovládl závod formule 3, v průběžném pořadí seriálu je třetí

Český pilot Roman Staněk ovládl hlavní závod šampionátu formule 3 v italské Imole a připsal si největší úspěch v dosavadní kariéře. Osmnáctiletý reprezentant se po druhém díle seriálu posunul na třetí místo průběžného pořadí, na vedoucího Victora Martinse z Francie ztrácí jen bod.

Imola (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Staněk.

Roman Staněk. | Foto: Joao Filipe | Zdroj: Reuters

Jezdec ze Zašové u Valašského Meziříčí nasbíral v Imole, kde se o víkendu koná Velká cena Emilie-Romagny formule 1, celkem 33 bodů. V sobotním sprintu byl totiž čtvrtý.

„Byl to skvělý závod a je velmi hezké vyhrát před italskými fanoušky s italským týmem,“ radoval se Staněk, který závodí za tým Trident. Staněk jezdil v popředí hlavního závodu od startu, Brita Olivera Bearmana ale předjel až v závěru.

Staněk startuje v šampionátu formule 3 pod hlavičkou Mezinárodní automobilové federace FIA třetí sezonu, loni byl dvakrát třetí a v konečném hodnocení obsadil 16. pozici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme