VIDEO: Vybitá baterie pár metrů před cílem. Německý závodník kuriózně přišel o triumf ve formuli E

Znáte ten pocit, když se vám v nejhorší možnou chvíli vybije baterie v telefonu nebo třeba v notebooku? Něco podobného teď zažil závodník Pascal Wehrlein, který kvůli tomu pár metrů před cílem přišel o premiérový triumf v závodě série formule E.

Tento článek je více než rok starý.

Mexico City Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ještě v poslední zatáčce to v neděli na okruhu v Mexico City vypadalo, že si pro první vítězství v kariéře dojede německý závodník Pascal Wehrlein z týmu Mahindra Racing. Jenže pouhých pár metrů před cílem mu došly poslední zbytky energie v baterii a předjel ho Brazilec Lucas di Grassi v Audi.

Schumacher zpátky ve Ferrari. Michaelův syn Mick se dostal do juniorského programu italské stáje

Číst článek

„Nemohl jsem tomu uvěřit. Moje hladina adrenalinu je pořád hrozně vysoko. Bylo to úžasné. Věděl jsem, že mu dochází baterie, tak jsem na něj neustále tlačil, abych ho v posledním kole předjel,“ vyprávěl v cíli novinářům nadšený vítěz.

„Byl to asi nejlepší závodu formule E v mé kariéře, protože to byl mix trpělivosti na začátku a správných kroků ve správný čas na konci,“ dodal di Grassi, pro kterého to bylo deváté vítězství mezi monoposty, které jezdí výhradně na elektrický pohon.

Nešťastník Wehrlein, který má za sebou i 40 závodů ve formuli 1, nakonec smutnil ještě o něco víc, protože kvůli obrannému manévru a zkrácení jedné šikany schytal od rozhodčích pětisekundovou penalizaci a propadl se v konečném pořadí až na šesté místo.

Sestřih celého závodu:

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme