Cílem je formule 1. Mick Schumacher spoléhá na silnou stáj a kráčí ve stopách slavného otce

Piloti nižší motoristické série formule 2 za sebou mají závěrečné testování před startem nové sezony, která začne 21. března v Bahrajnu. A hlavní pozornost médií i fanoušků bude muset opět snášet Mick Schumacher, syn sedminásobného šampiona formule 1 Michaela Schumachera.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syn sedminásobného šampiona formule 1 Mick Schumacher

Syn sedminásobného šampiona formule 1 Mick Schumacher | Foto: FLAVIO LO SCALZO | Zdroj: Reuters

Mick Schumacher obsadil v loňské sezoně formule 2 dvanácté místo. V nadcházejícím ročníku by měl zamířit výš. Napovídají tomu i výsledky testů, v nichž zajel celkově šestý nejrychlejší čas. Dvacetiletý Němec může navíc těžit z toho, že dlouhodobě spolupracuje s týmem Prema Racing.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mick Schumacher kráčí ve stopách svého slavného otce. Více v příspěvku Davida Prouzy

„Už jsem v tomto týmu pět let. Zažil jsem tu dobré i špatné momenty, ale myslím, že ty dobré převažovaly. Závodil jsem za něj ve formuli 4, 3 a teď i ve formuli 2. Není mnoho jezdců, kteří to mají stejně,“ řekl Schumacher v oficiálním rozhovoru na svých sociálních sítích.

Jeho cíle pro sezonu 2020 se od těch minulých výrazně nemění. „Chci se prostě dál zlepšovat, abych byl komplexním závodníkem. Ještě před případným příchodem do formule 1. Snažím se nabrat co nejvíc zkušeností a úzce spolupracovat s týmem. V letošním roce bych rád bojoval s těmi nejlepšími,“ dodal.

‚Není to poslední šance‘

Pokud ale chce Mick Schumacher pomýšlet na závodní sedačku ve formuli 1 v příštím roce, potřebuje zajíždět dobré výsledky.

Dvě motoristické legendy na jednom okruhu. Hamilton s Rossim si vyměnili stroje

Číst článek

„Po loňském dvanáctém místě v celkovém pořadí bude letos potřebovat skončit výše, ideálně v první pětce nebo trojce. Bylo by to důležité pro jeho renomé a další vývoj kariéry,“ míní motoristický expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Na druhou stranu, i kdyby na tyto mety letos Mick Schumacher nedosahoval, cestu do F1 mu to ještě definitivně nezavře.

„Nemyslím, že by měl mít letos poslední šanci. I v minulosti jsme viděli jezdce, kteří strávili v nižších sériích více sezon a nakonec se dostali do formule 1, pokud měli dobré zázemí a výkonnostní progres,“ řekl Knoll.

Jedním ze Schumacherových letošních soupeřů bude mimochodem Pedro Piquet, syn trojnásobného šampiona formule 1 Nelsona Piqueta. Ten bude závodit za stáj Charouz Racing. Za český tým bude jezdit také Mickův bratranec David Schumacher, akorát v nižší sérii formule 3.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme