Nohy místo holí. Fotbalgolf může hrát každý, potřeba je jen míč a vhodné oblečení

Fotbal a golf jsou na první pohled zcela odlišné, přesto se spojily do jednoho sportu. Hraje se klasickou „pětkou“ – stejně velkým míčem jako ve velkém fotbalu. Ale názvosloví je stejné jako u golfu a také pravidla jsou mu podobná. Vhodný je pro všechny.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalgolf v Liberci

Fotbalgolf v Liberci | Zdroj: FotbalPark Liberec

Míč na greenu jedné z jamek libereckého hřiště dopadl asi metr od jamky. Golfista by už vytahoval tvz. putter a jemným úderem poslal míček pod zem. Jenže míč i jamka jsou při fotbalgolfu mnohokrát větší. Hraje se klasickou „pětkou“ – stejně velkým míčem jako ve velkém fotbalu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalgolf si v libereckém Vesci vyzkoušel reportér David Nyč

Názvosloví je ale často stejné. „Prostoru okolo jamky říkáme green, je to stejné jako na golfu,“ říká Josef Němec, držitel rekordu hřiště v libereckém Vesci, 18 jamek zvládl na 60 kopů.

Jednou z nejtěžších jamek na veseckém hřišti je osmička. Překáží na ní jak stromy, tak voda. Pokud míč spadne tam, následuje trestný úder a hráč se vrací na stejné místo. „Občas utečou nervy. Když to někdo čtyřikrát pětkrát netrefí, někteří po druhé jamce zakopnou balon a jdou domů,“ usmívá se Němec.

Radost je ale podobná jako při gólu. „Vždycky slyšíte buď řev, že se někdo rozčiluje, nebo radost, že dal dobrou ránu. Je to v krásné přírodě a pro lidi, kteří mají rádi fotbal, je to ideální. Je to pro všechny, hrají to ženy, děti i starší pánové i dámy. Ještě se projdete. Stačí vhodné oblečení, balon vám zapůjčí,“ líčí držitel rekordu. 

Po osmnácti jamkách následuje sčítání ran. Zatímco Josef Němec zvládl obejít a odkopat hřiště za 64 úderů, já potřeboval 108 kopů. Aspoň je co zlepšovat.

David Nyč, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme