VIDEO: Cyklista Slavík vyhrál slavný městský sjezd v Chile. Svůj třetí triumf si připsal i s přetrhanými vazy

Český biker Tomáš Slavík obhájil v Chile titul na legendárním městské downhillové trati Valparaíso Cerro Abajo. Jeden z nejnáročnějších závodů tohoto druhu, který se koná pod hlavičkou Red Bullu, ovládl už potřetí v kariéře, přestože si při pádu na tréninku přetrhl vazy v kotníku.

Tento článek je více než rok starý.

Valpraíso Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Slavík během závodu Red Bull Valparaíso Cerro Abajo

Tomáš Slavík během závodu Red Bull Valparaíso Cerro Abajo | Zdroj: Profimedia

Tomáš Slavík má pověst jednoho ze nejrychlejších fourcossařů světa a v Chile své kvality opět prokázal. 1,8 kilometru dlouhý sjezd v ulicích města Valparaíso dokončil v čase 2:16.815, díky čemuž překonal druhého Lucase Borbu o více než tři sekundy.

Den přitom pro Slavíka nezačal vůbec dobře. Při posledních trénincích před závodem si při velkém pádu poranil pravý kotník. Vyšetření v nemocnici následně odhalilo přetržené vazy.

„Takhle jsem určitě začít nechtěl. Ale zkoušel jsem poté šlapat a šlo to. Zkusím si dát klidnou kvalifikaci, uvidím, jak dopadne a pak se rozhodnu, jak pojedu závod,“ řekl v instagramovém vzkazu svým fanouškům Slavík.

I přes bolestivé zranění ale dojel v kvalifikaci třetí a v závěrečném měření sil na něj nikdo z dalších závodníků nestačil. 

„Nemohu ani najít ta správná slova. Po tom pádu jsem si myslel, že je konec a budu to tady muset zkusit vyhrát až příští rok. Třetí výhra byla mým snem a když je to s takovým příběhem, cením si jí ještě víc,“ řekl Slavík po závodě.

Legendární Valparaíso Cerro Abajo je považována za nejtěžší městský závod tohoto druhu na světě. Tratí plné úzkých uliček a skoků se závodníci řítí až sedmdesátikilometrovou rychlostí.

Závod z pohledu Tomáše Slavíka

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme