Francouz Barguil vyjel na Col d'Izoard jako první. Bardet stáhl náskok vedoucího Frooma

Výšlap na Col d'Izoire zvládl nejlépe domácí cyklista Warren Barguil, který kraloval osmnácté - poslední vrchařské - etapě Tour de France. Další Francouz Romain Bardet stáhl díky povedenému závěru čtyři sekundy na vedoucího Brita Chrise Frooma, jehož náskok před posledními třemi etapami činí 23 sekund.

Tento článek je více než rok starý.

Col d'Izoard Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouz Warren Barguil jako první vyšlápl Col d'Izoire a dojel si pro první místo v 18. etapě Tour de France.

Francouz Warren Barguil jako první vyšlápl Col d'Izoire a dojel si pro první místo v 18. etapě Tour de France. | Zdroj: Reuters

Barguil při závěrečném výšlapu na vrchol Col d'Izoard nevedl, ale držitel puntíkatého dresu pro nejlepšího vrchaře prokázal své schopnosti v kopcích. Zhruba dva kilometry před cílem dohnal ztrátu a předjel Kolumbijce Darwina Atapumu, který v závěrečném finiši udržel druhé místo.

Důležitý souboj se odehrál o třetí místo. V posledním kilometru se Romain Bardet snažil trhnout vedoucímu Froomeovi. Nakonec byl v cíli před ním a získal čtyři bonifikační sekundy, díky kterým se Britův náskok v čele ztenčil na 23 sekund.

Etapa opět nevyšla Italovi Aruovi, který dojel dvanáctý. V celkovém pořadí se propadl na pátou pozici a na první místo ztrácí bez pěti sekund celé dvě minuty.

Nejlepším Čechem v cíli osmnácté etapy byl Roman Kreuziger, který dokončil 28. Také v celkovém pořadí zůstává nejlépe hodnoceným českým cyklistou, posunul se na 23. příčku.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme