Barcelona, Lisabon a Chrudim. Ve východních Čechách hostí Ligu mistrů ve futsalu

Futsalisté Chrudimi vstoupili do Ligy mistrů výhrou 4:0 nad běloruskou Lidou. Východočeské město je jedním ze čtyř, které základní fázi pořádá a na místní zimní stadion dorazilo přes tisíc fanoušků.

Chrudim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Slováček slaví třetí gól Chrudimi

Matěj Slováček slaví třetí gól Chrudimi | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Východočeská Chrudim má asi dvacetkrát méně obyvatel než Lisabon a zhruba sedmdesátkrát méně než Barcelona. Přesto je vedle Barcelony a Lisabonu jedním ze čtyř měst, které hostí elitní fázi futsalové Ligy mistrů. A o prestižní akci je na východě Čech už od začátku obrovský zájem.

Také futsalová Sparta je plná cizinců. ‚Fotbalisty bychom v hale porazili,‘ říká manažer Blažek

Číst článek

„Jsem jenom rád, že si sem našlo cestu tolik lidí a doufám, že jich v sobotu přijde ještě víc,“ řekl Radiožurnálu střelec třetího gólu Chrudimi v souboji Ligy mistrů proti Běloruské Lidě Matěj Slováček.

Na úvodní zápas chrudimských futsalistů v elitní skupinové fázi Ligy mistrů dorazilo na zdejší zimní stadion přes 1000 fanoušků a hráči byli nadšení. Možná právě diváci stáli z velké části za jasnou výhrou 4:0 nad běloruským týmem.

„Mohl to být rozhodující faktor, diváci ocenili každou naší šanci. Fanoušci nás hnali a můžeme za to být jen rádi,“ popisuje další z chrudimských hráčů Tomáš Koudelka.

Podle něj přitom zdejší futsalisty tak trochu překvapil už samotný fakt, že Chrudim vůbec je jedním ze čtyř evropských měst, které elitní fázi Ligy mistrů pořádá.

„Jsme rádi, že jsme pořadatelství dostali. Klobouk dolů před naším managementem, že dokázal jeden z nejlepších futsalů dostat do Chrudimi a naši fanoušci se na něj můžou podívat,“ těší Koudelku.

Na další špičkový futsal můžou fanoušci do Chrudimi zamířit už ve čtvrtek večer, kdy se domácí hráči utkají od 20 hodin s italskou Pescarou, která v prvním zápase prohrála s Almaty 1:4. 

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme