Futsalisté zvládli vstup do mistrovství světa, díky Seidlerově hattricku jasně porazili Panamu

Čeští futsaloví reprezentanti vstoupili do mistrovství světa v Litvě výhrou 5:1 nad Panamou. Hattrickem se v Klajpedě blýsknul Michal Seidler, který zaznamenal tři góly během pěti minut prvního poločasu.

Tento článek je více než rok starý.

Klajpeda (Aktualizováno: 19:22 13. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání futsalového mistrovství světa mezi Českem a Panamou

Utkání futsalového mistrovství světa mezi Českem a Panamou | Foto: FIFA/ Chris Ricco | Zdroj: www.fifa.com

Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna ve svém druhém utkání skupiny D ve čtvrtek vyzvou favorizovanou Brazílii, s pěti tituly nejúspěšnější zemi světových šampionátů. Úvodní část turnaje zakončí Češi v neděli proti Vietnamu.

‚Klepaly se mi ruce, nemohl jsem postavit míč.‘ Futsalisty poslal na šampionát hrdina ze střídačky

Číst článek

Český tým už ve druhé minutě poslal do vedení Záruba. Po několika panamských šancích si vzal hlavní slovo Seidler a mezi 5. a 10. minutou nastřílel tři góly. Seidler má v reprezentaci na kontě 104 branek a dorovnal dosavadního rekordmana Martina Dlouhého.

„Je to pro mě obrovská pocta, Martina jsem měl vždycky za vzor. Před zápasem jsem se přitom necítil vůbec dobře, špatně se mi dýchalo,“ řekl Seidler v nahrávce pro média.

Favorité v druhé části úvodní půle ubrali a několikrát musel zasahovat brankář Vahala.

„Prvních deset minut jsme hráli to, co jsme chtěli. Soupeře jsme měli dobře přečteného, byli jsme aktivní, získávali jsme balóny a z toho pramenily šance a góly. Pak jsme se ale uspokojili výsledkem a zbytečně jsem posadili soupeře na koně,“ řekl trenér Neumann, kterého potěšilo, že mohl dát příležitost všem hráčům.

Ve 30. minutě přidal pátou českou trefu kapitán Rešetár. Regulérnost gólu rozhodčí potvrdili až po kontrole u videa, které je novinkou letošního MS. Těsně před koncem Panama snížila, když střelu Goodridge tečoval Slováček do vlastní branky a překonal tak střídajícího gólmana Gerčáka.

„Na Brazílii by tenhle výkon nestačil, budeme muset hodně přidat. Bude to pro nás velký svátek, je to asi největší favorit mistrovství světa,“ podotkl Neumann.

Do osmifinále projdou dvě nejlepší mužstva z šesti skupin a čtyři nejlepší celky na třetích místech. Čeští futsalisté na světovém šampionátu startují počtvrté, nejlepším výsledkem Neumannova výběru je osmé místo z roku 2004.

Mistrovství světa ve futsalu v Litvě - skupina D:

ČR - Panama 5:1 (4:0)
Branky: 5., 9. a 10. Seidler, 2. Záruba, 30. Rešetár - 39. Goodridge.

Sestava ČR: Vahala (Gerčák) - Záruba, Slováček, Koudelka, D. Drozd - Vnuk, Holý, Seidler, Rešetár, Křivánek, P. Drozd, Vokoun, Jošt. Trenér: Neumann.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme