‚S Barcelonou se dá vyhrát jeden zápas z padesáti.‘ Futsalisté Plzně vyzvou katalánského giganta

Futsalisté Plzně mají stále naději na postup do Final four Ligy mistrů. Potřebuji k tomu ale porazit španělskou Barcelonu v sestavě s nejlepším hráčem světa Brazilcem Feraem. Reprezentační gólman Ondřej Vahala tak bude čelit obrovské ofenzivní síle katalánského klubu.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost futsalistů Plzně

Radost futsalistů Plzně | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Na Barcelonu se může jakýkoliv tým připravovat od rána do večera, ale ta jejich individuální kvalita je tak vysoká, že se na ně moc připravit nejde. Musí se sejít strašně moc věcí, abychom je porazili,“ má jasno gólman Plzně Ondřej Vahala před soubojem s posledním finalistou Ligy mistrů. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře plzeňských futsalistů před utkáním s Barcelonou

Ta zatím na západě Čech v obou zápasech skórovala osmkrát a tak se dá očekávat, že se Vahala rozhodně nebude v bráně nudit. Zvláště když proti němu vyběhne na palubovku nejlepší futsalista světa Ferrao.

„Mně to docela vyhovuje, i když Ferrao je Ferrao, to je jinačí střelec. Padá mu tam snad úplně všechno, což je samozřejmě díky jeho kvalitě, ne kvůli nějakému štěstí,“ říká pro Radiožurnál Sport.

Plzeň nejprve porazila belgický Halle-Gooik 6:3, ve druhém utkání pak podlehla Dobovci 2:3. Pokud byl slovinský mistr odpoledne porazil toho belgického, musí Západočeši zvítězit nad Barcelonou o čtyři branky.

„Můžeme snít dál. Uvidíme, jak dopadne první zápas, pokud Dobovec nevyhraje, tak nám bude stačit jakkoliv porazit Barcelonu, což je ale samozřejmě extrémně těžké. Ale tohle jsme si přáli, abychom před zápasem měli o co hrát a lidé měli na co přijít,“ připomíná český reprezentant Michal Holý, že jeho tým splnil předturnajový plán a zůstává ve hře o postup.

Do Plzně přijel nejlepší futsalista světa Ferrao. ‚Neubránitelný hráč,‘ říká trenér českých mistrů

Číst článek

Barcelona ovšem patří mezi nejlepší týmy světa a v této sezoně má na kontě jedinou prohru ze španělské ligy.

„Už jenom to jméno nás motivuje. Všichni se tam vyždímáme na maximum, víme, že Barcelona je úplně jiný level a dá se proti ní vyhrát třeba jeden zápas s padesáti. Musí se sejít úplně všechno, musíme mít extrémní štěstí,“ ví Holý.

Proti Plzni sice bude Kataláncům chybět vykartovaný Brazilec Pito, ubránit Feraa a další hvězdy světového futsalu znamená ale pro svěřence trenéra Marka Kopeckého obrovskou výzvu. „Barcelona je jasný favorit, dokazuje to tady a střílí góly. I když nějaká okénka dozadu má, ta síla dopředu je obrovská,“ konstatuje trenér českých mistrů Kopecký.

Utkání Plzeň - Barcelona začne v hale Lokomotivy od 18.00 a přímý přenos nabídne stanice Radiožurnál Sport.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme