Gabriela Satková vyhrála ve Světovém poháru vodního slalomu v Pau. Ostatní závodnice hodně chybovaly

Kanoistka Gabriela Satková vyhrála závod Světového poháru ve vodním slalomu v Pau. Ve Francii v neděli byla nejrychlejší už v semifinále a pozici potvrdila výbornou finálovou jízdou, která uzavřela boj o medaile plný chyb ze strany ostatních závodnic. Své první vítězství v elitním seriálu získala Satková s náskokem 4,40 sekundy před Slovenkou Zuzanou Paňkovou.

Tento článek je více než rok starý.

Pau (Aktualizováno: 13:14 28. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoistka Gabriela Satková

Kanoistka Gabriela Satková | Zdroj: Profimedia

Pro dvacetiletou mistryni Evropy z roku 2020 a bronzovou medailistku z loňského MS je to největší úspěch mezi dospělými v aktuální sezoně. V Pau navázala na loňský triumf olympioničky Terezy Fišerové, která po sobotním bronzu na kajaku v neděli skončila ve finále desátá. Třetí česká kanoistka Martina Satková byla v semifinále dvanáctá a do bojů o medaile nepostoupila.

Přetahuji se jen s vodou, říká mistr světa Přindiš. Konkurence ho nutí, aby šel na maximum

Číst článek

Nedařilo se ani australské hvězdě Jessice Foxové, jež většinu tratě jela skvěle, ale pak netrefila dvaadvacátou branku a musela se do ní vracet. Za cílem měla hlavu v dlaních, ale i s touto obří ztrátou skončila nakonec třetí.

Zaostala téměř o pět sekund za vítěznou dvacetiletou Češkou, která jako poslední na trati zachovala chladnou hlavu a dočkala se největšího letošního úspěchu mezi dospělými. „Pocity jsou neuvěřitelné. Já vůbec nevím, jak jsem to dokázala. Jsem strašně šťastná, protože to pro mě znamená ještě víc, když jedu z poslední pozice. Ten pocit, kdy dojedu poslední do cíle a mám tam první čas, to je úplně nejlepší a strašně s to užívám,“ radovala se v rozhovoru pro Českou televizi.

‚Pasáže přímo pro mě‘

Ve finále byla o více než sekundu rychlejší než v semifinále. „Myslím si, že ta jízda celkově byla velice dobrá. Chybovala jsem jen na bráně číslo pět, protože jsem to trošku podjela. Naštěstí jsem tuto ztrátu dojela. Některé pasáže byly dělané přímo pro mě,“ radovala se. Zvládla i čekání, když kanoistky před ní chybovaly.

Jsem rád, že už nejsem černá ovce bez titulu, říká Přindiš o unikátní tréninkové skupině tří mistrů světa

Číst článek

„Jsem na sebe hrozně pyšná, že jsem to zvládla i s tím tlakem. Člověk trochu slyší o jízdách ostatních a není to úplně příjemné, když všichni čekají jenom na mě. Ve výsledku jsem se s tím srovnala,“ ocenila nedělní vítězka. Trofej přidala k titulu mistryně Evropy z roku 2020 a bronzu z loňského mistrovství světa. Její sestra Martina Satková byla v semifinále dvanáctá a do bojů o medaile nepostoupila.

Zaostala téměř o pět sekund za vítěznou dvacetiletou Češkou, která jako poslední na trati zachovala chladnou hlavu a dočkala se největšího letošního úspěchu mezi dospělými. Dnešní trofej přidala k titulu mistryně Evropy z roku 2020 a bronzu z loňského mistrovství světa. Její sestra Martina Satková byla v semifinále dvanáctá a do bojů o medaile nepostoupila.

Bez české účasti bylo finále kanoistů. Vojtěch Heger skončil jednu příčku za postupem na jedenácté příčce, Václav Chaloupka byl třináctý a stříbrného olympijského medailistu Lukáše Rohana připravila o postup padesátisekundová penalizace na šestnácté brance, která ho odsunula na 25. místo.

Závod vyhrál díky čisté jízdě domácí kanoista Denis Gargaud Chanut o osm setin před Slovincem Lukou Božičem, jenž doplatil na dvě trestné sekundy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme