Ve dvanácté etapě Gira se dařilo uprchlíkům. Zvítězil Vendrame, celkové vedení drží Bernal

Dvanáctou etapu Gira d'Italia vyhrál po úniku domácí cyklista Andrea Vendrame. Růžový trikot vedoucího závodníka si pohlídal Kolumbijec Egan Bernal, jenž dojel po 212 kilometrech v hlavní skupině s desetiminutovou ztrátou.

Bagno di Romagna (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Andrea Vendrame

Cyklista Andrea Vendrame | Foto: Reuters, Jennifer Lorenzini | Zdroj: Reuters

V kopcovité etapě ze Sieny do Bagno di Romagna se podle očekávání rozhodovalo o vítězství mezi uprchlíky z řad outsiderů. Šestadvacetiletý Vendrame si dojel pro životní úspěch díky vítězství ve spurtu s Australanem Chrisem Hamiltonem. S odstupem 15 sekund skončil třetí Ital Gianluca Brambilla, jenž vyhrál další dvoučlenný sprint s Novozélanďanem Georgem Bennettem.

Bernal si na Giru s přehledem pohlídal růžový dres, jedenáctou etapu vyhrál Švýcar Schmid

Číst článek

Lídr Bernal dojel sedmnáctý ve skupině s dalšími favority a stále vede o 45 sekund před Rusem Alexandrem Vlasovem. V pelotonu s odstupem 10:14 minuty nechyběl na 48. pozici jediný český účastník Gira Jan Hirt, jenž je celkově padesátý.

V průběhu etapy odstoupil jedenáctý muž pořadí Marc Soler ze Španělska, jenž krátce po startu upadl. S bolestivými zády se ještě pokusil několik desítek kilometrů pokračovat, ale nakonec vzdal.

Nehoda ukončila Giro také domácímu Alessandru De Marchimu, jenž minulý týden oblékl na jeden den růžový dres lídra. Ital po pádu zhruba po dvaceti kilometrech skončil v sanitce, ale při vědomí. Vyšetření odhalilo, že utrpěl zlomeninu klíční kosti, šesti žeber a dvou hrudních obratlů. Kvůli zranění odstoupil také vítěz 6. etapy Gino Mäder ze Švýcarska, jenž jel s obvázaným ramenem.

Před sobotní náročnou horskou etapou se stoupáním na Monte Zoncolan čeká v pátek cyklisty 198 kilometrů roviny mezi Ravennou a Veronou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme