Ulissi vyhrál na Giru druhou letošní etapu. Portugalec Almeida dojel druhý a je stále v růžovém

Italský cyklista Diego Ulissi vybojoval ve spurtu 13. etapy druhé letošní a celkově osmé vítězství na Giru d'Italia. Druhý dojel lídr průběžného pořadí Joao Almeida. Díky bonusovým sekundám zvýšil Portugalec před sobotní časovkou jednotlivců náskok před v pátek jedenáctým Wilcem Keldermanem na 40 sekund.

Tento článek je více než rok starý.

Monselice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diego Ulissi vyhrál 2. etapu italského Gira

Diego Ulissi vítězí v etapě na Giro d'Italia | Zdroj: Reuters

Peloton se roztrhal na dvou kratších kopcích v závěru etapy. V čele na tempo tlačili jezdci Almeidovy stáje Deceuninck-Quick Step a ve druhém prudším stoupání odpadla řada elitních spurterů. O smazání manka se marně pokoušel i Peter Sagan, který nakonec dojel s odstupem 23 sekund za první dvacítkou.

Jeho rival v bodovací soutěži Arnaud Démare ztratil ještě víc a dojel v hlavním poli se ztrátou 41 sekund. Na 33. příčce v pelotonu skončil český cyklista Josef Černý.

Změny v celkovém pořadí může přinést sobotní časovka, nejdelší na letošním Giru. Cyklisty čeká 34,1 kilometru dlouhá trať z Conegliana do Valdobbiadene, na níž budou muset zdolat i jedno prudší stoupání.

Giro d'Italia - 13. etapa (Cervia - Monselice, 192 km):

1. Ulissi (It./SAE Team Emirates) 4.22.18, 2. Almeida (Portug./Deceuninck-Quick Step), 3. Konrad (Rak./Bora-hansgrohe), 4. Geoghegan Hart (Brit./Ineos Grenadiers), 5. Honoré (Dán./Deceuninck-Quick Step), 6. Samitier (Šp./Movistar), 7. Fuglsang (Dán./Astana), 8. Bilbao (Šp./Bahrajn-McLaren), 9. V. Nibali (It./Trek-Segafredo), 10. Hindley (Austr./Sunweb) všichni stejný čas, ...33. Černý (ČR/CCC) -41.

Průběžné pořadí: 1. Almeida 53.43.58, 2. Kelderman (Niz./Sunweb) -40, 3. Bilbao -49, 4. Pozzovivo (It./NTT) -1.03, 5. V. Nibali -1.07, 6. Konrad -1.17, 7. Hindley -1.25, 8. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -1.27, 9. Masnada (It./Deceuninck-Quick Step) -1.42, 10. Fuglsang -2.26.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme