Druhou etapu Gira vyhrál Němec Ackermann, v růžovém trikotu zůstal Slovinec Roglič

Druhou etapu cyklistického Gira d'Italia z Boloni do Fucecchia vyhrál v hromadném dojezdu Němec Pascal Ackermann a při debutu na Grand Tour oslavil první dílčí triumf. V růžovém trikotu pro vedoucího jezdce zůstal Slovinec Primož Roglič.

Tento článek je více než rok starý.

Fucecchio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pascal Ackermann po průjezdu cílem

Pascal Ackermann po průjezdu cílem | Foto: Giro d'Italia

O vítězi se podle předpokladů rozhodlo až v závěrečném spurtu, neboť skupinku uprchlíků peloton po téměř dvou stech kilometrech krátce před cílem dostihl. Souboj elitních sprinterů ovládl Ackermann před Italem Eliou Vivianim a Australanem Calebem Ewanem.

Jan Hirt dojel spolu se všemi favority na celkové prvenství s pětisekundovou ztrátou a byl klasifikován na 70. místě. Josef Černý etapu dokončil mezi posledními, za vítězem zaostal téměř o 13 minut.

V průběžném pořadí má Roglič na druhého Brita Simona Yatese náskok 19 sekund, třetí je o další čtyři sekundy zpět Ital Vincenzo Nibali. Hirt je v páté desítce.

Pondělní třetí etapa z Vinci do Orbetella měří 220 km a měla by znovu sedět sprinterům.

Cyklistický etapový závod Giro d'Italia - 2. etapa (Boloňa - Fucecchio, 205 km):
1. Ackermann (Něm./Bora-hansgrohe) 4:44:43, 2. Viviani (It./Deceuninck-Quick-Step), 3. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 4. Gaviria (Kol./SAE-Team Emirates), 5. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 6. Cimolai (It./Israel Cycling Academy), 7. Kuzněcov (Rus./Kaťuša-Alpecin), 8. De Buyst (Belg./Lotto-Soudal), 9. Sbaragli (It./Israel Cycling Academy), 10. Selig (Něm./Bora-hansgrohe) všichni stejný čas, ...70. Hirt (ČR/Astana) -5, 164. Černý (ČR/CCC) -12:59.

Průběžné pořadí: 1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 4:57:42, 2. S. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -19, 3. Nibali (It./Bahrajn-Merida) -23, 4. López (Kol./Astana), 5. Dumoulin (Niz./Sunweb) oba -28, 6. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -33, 7. Geoghegan Hart (Brit./Ineos) -35, 8. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) -39, 9. Caruso (It./Bahrajn-Merida) -40, 10. Bilbao (Šp./Astana) -42, ...46. Hirt -1:27, 161. Černý -14:33.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme