Almeida v královské etapě Gira vybouchl a přišel o vedení, Stelvio nejrychleji vyšlápl Hindley

Královskou etapu letošního ročníku Gira ovládl Jai Hindley. Závodník ve službách stáje Sunweb se nejrychleji popasoval s legendárním stoupáním na Stelvio. V závěrečném spurtu na něj nestačil ani Tao Geoghegan Hart z Ineosu a mladý Australan se mohl radovat nejen z etapového vavřínu, ale také za stájového kolegu Wilca Keldermana, jenž z růžového trikotu vysvlékl Portugalce Joaa Almeidu.

Tento článek je více než rok starý.

Laghi di Cancano Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Původně měla peloton čekat královská etapa až v sobotu, ale kvůli sněhu a francouzským protikoronavirovým nařízením musela být upravena a vrchol tak čekal cyklisty ve čtvrtek: čtyři hodnocená stoupání, včetně 25 km dlouhého výjezdu na Stelvio s průměrným sklonem 7,5 procenta. Ještě před jeho vrcholem bylo jasné, že Almeida vedení neudrží.

Kelderman na něj před startem ztrácel 17 sekund a do cíle na Laghi di Cancano přijel o dvě a půl minuty dříve jako pátý. Profil trati umocnila zima a okolní sníh, někdy byla teplota jen třístupňová.

„Byl to bláznivý den, super těžký. Nejtěžší v mém životě. Ale nemohlo to dopadnout pro nás (Sunweb) líp - Jai vyhrál a já jsem v růžovém,“ radoval se devětadvacetiletý Nizozemec.

Po šestihodinovém martyriu v Dolomitech má nyní v průběžném pořadí jen 12 sekund k dobru na Hindleyho a další tři na Brita Taa Geoghegana Harta z Ineosu, který ve čtvrtek dojel po boku etapového vítěze.

Do konce Gira čeká jezdce jedna rovinatá etapa, pak poslední horská do Sestriere a závěrečná časovka v Miláně.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme