Deštivou šestou etapu Gira ovládl Mäder, měnil se i lídr. Český cyklista Hirt ztratil 14 minut

V kopcovité šesté etapě Gira d'Italia vybojoval švýcarský cyklista Gino Mäder první vítězství na Grand Tour. Novým lídrem závodu se stal Maďar Attila Valter, který v deštivém počasí obsadil 12. místo s mankem 29 sekund na vítěze. Český jezdec Jan Hirt ztratil na nejlepší přes 14 minut, v celkovém pořadí však klesl jen o šest míst na 45. pozici.

Ascoli Piceno (Itálie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gino Mader

Gino Mader | Zdroj: ČTK / AP

Čtyřiadvacetiletý Mäder, který loni debutoval na Grand Tour celkovým 20. místem na Vueltě, zaútočil v závěrečném stoupání tři kilometry před cílem v Ascoli Piceno. Po 160 kilometrech zvítězil o 12 sekund před Kolumbijcem Egalem Bernalem, Irem Danem Martinem a Belgičanem Remcem Evenepoelem.

Mäderovo vítězství dalo důvod k radosti stáji Bahrajn Victorious den poté, co Giro skončilo pro jejího lídra na celkové pořadí Španěla Mikela Landu. V závěru Švýcarovi nestačil ani předloňský vítěz Tour de France Bernal.

Do čela celkového pořadí se místo Itala Alessandra De Marchiho, který nezachytil rozhodující únik v etapě, dostal Valter a je prvním maďarským držitelem trikotu pro vedoucího jezdce na Grand Tour.

Evenepoel si polepšil

Na druhé místo se posunul belgický talent Evenepoel, jenž se vrátil na Giru po loňském těžkém pádu v srpnovém závodu Kolem Lombardie, při kterém si zlomil pánev. Na Valtera ztrácí 11 sekund.

Nepříjemný pád potkal v závěrečném kopci Belgičana Pietera Serryho, kterého zezadu srazil doprovodný vůz týmu. Člen stáje Deceuninck-Quick Step dokončil etapu ve skupině s Hirtem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme