Kolo za 59 ran. Brandt Snedeker předvedl jeden z nejlepších výkonů golfové historie

Americký golfista Brandt Snedeker vede po prvním kole turnaj PGA Wyndham Championship díky výjimečnému výkonu. Na 18 jamek potřeboval jen 59 ran.

Greensboro/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brandt Snedeker odehrál kolo na 59 ran

Brandt Snedeker odehrál kolo na 59 ran | Foto: Rob Kinnan-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Woods dotahoval marně, Brooks Koepka ovládl PGA Championship

Číst článek

„Kdybyste viděli moji hru ještě den před turnajem, nikdo by tohle nečekal. Věřte mi,“ smál se po prvním kole golfového Wyndham Championship Američan Brandt Snedeker. Několik minut předtím dokončil své nejlepší kolo v životě. Na 18 jamek mu stačilo pouhých 59 ran a vede turnaj s průběžným výsledkem -11.

37letý golfista přitom nezačal v Severní Karolíně dobře, začínal na desáté jamce a hned potřeboval jednu ránu navíc oproti normě hřiště, další dvě jamky zahrál v paru, až pak přišla série čtyř birdie.

Rodák z Nashvillu pak odehrál fantastickou druhou devítku s bilancí šesti birdie a jednoho eaglu, když jeho míček skončil po úderu ze 161 metrů přímo v jamce. „Bláznivý den,“ komentoval nejlepší ránu dne.

Úspěšným puttem na poslední jamce pak dostal své skóre pod 60, jako devátý hráč historie zapsal na PGA výsledek 59. „Když jsem nad tím sedmimetrovým puttem do birdie stál, moc dobře jsem věděl, o co jde. Být členem tak malého klubu hráčů, kterým se tohle povedlo, je fakt super pocit.“

Na PGA Tour je jeho výkon za kolo začínající pětkou desátý v historii. Jeho krajan Jim Furyk to dokázal dvakrát a navíc drží rekord, když na Travelers Championship před dvěma lety jako první golfista v historii zahrál kolo na 58 ran.

Po prvním kole turnaje Wyndham Championship  vede Brandt Snedeker o 4 rány před Ryanem Moorem a Johnem Odou. „Je před námi ještě spousta golfu. Zatím to nic neznamená. Každý rok tu vyhrává skóre kolem -18. Stejně budu muset zahrát ještě spoustu birdie,“ ví vedoucí hráč turnaje.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme